LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πραγματογνωμοσύνη μόνο με το CD

Σφακιανάκης:Πραγματογνωμοσύνη μόνο με το CDΟλοκληρώθηκε η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, ενώπιον της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος κατέθετε επί 1,5 ώρα, φέρεται να είπε ότι σε ένα CD είναι ευχερέστερο να βρεθούν ίχνη ακόμη και εάν έχουν επιχειρηθεί αλλοιώσεις από ότι σε ένα usb.
Ερωτηθείς για την τήρηση στοιχείων σε usb, ο .......


επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να είπε ότι οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα μπορεί να σβήσει στοιχεία που αφορούν στην ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή.
Ο κ. Σφακιανάκης, ερωτηθείς από ένα βουλευτή-μέλος της επιτροπής, «αν η μεταγραφή αρχείου από cd σε usb και από usb σε usb δείχνει οργανωμένη διάθεση αλλοίωσης στοιχείων», απάντησε θετικά.
Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόνισε παράλληλα ότι για την εξαγωγή συμπερασμάτων απαιτείται τουλάχιστον έρευνα και σε υπολογιστές. Και αυτό διότι όπως είπε ένα usb από μόνο του αν έχει υποστεί αλλοιώσεις ως προς την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή στον οποίο έγινε η επεξεργασία, είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.
Αυτή την ώρα στην Επιτροπή καταθέτει ο Εμμανουήλ Σκαρμέας, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος συμμετείχε στην τριμελή επιτροπή που παρέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο τη "νέα λίστα Λαγκάρντ" από το Γαλλικό υπουργείο Ο
ικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου