LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Φορτηγό πλοίο με όπλα από Τουρκία πιάστηκε στον Βόλο


Φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη βρίσκεται στο λιμάνι της ΑΓΕΤ στα Αστέρια Αγριάς καθώς στο φορτίο του περιλαμβάνονται και τρία κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων είναι πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ). Όλα τα παραπάνω αν αι ανατολικής προελεύσεως βρίσκονται σε χρήση και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και της στρατοχωροφυλακή.
Το φορτηγό σκάφος “Alexandretta”, με σημαία Αγίου Βικεντίου είχε αποπλεύσει από...........


 άγνωστο ακόμη λιμάνι στην Τουρκία και σταμάτησε στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».
Το φορτηγό πλοίο, κι αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση στις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, είναι ότι είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, στο φορτίο του όμως βρέθηκαν τα πυρομαχικά. Σχετικά ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.
Οι πληροφορίες πάντως για το νόμιμο ή όχι του φορτίου του διίστανται. Το σκάφος φυλάσσεται από ειδικές δυνάμεις του Λ.Σ.
Η υπόθεσή αποκτά ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη η οποία καταδεικνύει αφενός τους «δεσμούς» της Άγκυρας με το νέο καθεστώς της Λιβύης και αφετέρου εμπλέκεται στο περίεργο παιχνίδι μεταξύ των δύο χωρών κάτι που ανέδειξε και γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Rand Paul κατά τη διάρκεια κατάθεσής της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton στο αμερικανικό Κογκρέσο την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου