LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση-80 διαρρήξεις και κλοπές μέσα σε 4 μηνες






Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, πληθώρα διαρρήξεων σε οικίες στην Ηλεία.
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δώδεκα υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της σύστασης - συμμέτοχης σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος είναι ένα ........


από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος συντονισμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από εξειδικευμένη εργαστηριακή έρευνα.
Ειδικότερα οι δράστες είχαν συστήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, και διακριτούς ρόλους, η οποία διέπραττε κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια στην Ηλεία, αφαιρώντας κυρίως φορητά αντικείμενα και χρήματα, όπως κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλεφωνά, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές και κυνηγετικά όπλα.
Για τη διάπραξη των κλοπών, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Πιο συγκεκριμένα επέλεγαν τρία ή τέσσερα κοντινά σπίτια, σπάζοντας είτε με λακτίσματα είτε με χρήση αιχμηρών αντικειμένων τις πόρτες, ενώ τα αντικείμενα που αφαιρούσαν τα μετέφεραν συνήθως μέσα σε μαξιλαροθήκες.
Τα κλοπιμαία τα απέκρυπταν αρχικά σε οικία που είχαν μισθώσει στον Πύργο και στη συνέχεια τα εκποιούσαν μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν επέλεγαν τη μεταπώλησή τους σε ομοεθνής τους στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 81 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις εξής περιοχές:
  • Δέκα στον Πύργο
  • Οκτώ στη Βαρβάσαινα
  • Πέντε στα Γρανιτσαίικα Πύργου
  • Πέντε στο Λαντζόι
  • Τέσσερις στο Καταράχι Πύργου
  • Τέσσερις στα Λασταίικα
  • Τέσσερις στο Κατάκολο
  • Τέσσερις στο Τραγανό Πύργου
  • Από τρεις (3) στον Άγιο Ιωάννη, στο Κατσαρού, στο Σκουροχώρι, τα Χανάκια και στο Λεβεντοχώρι
  • Από δύο στο Ντόμπρινο, στον Αμπελώνα, στην Παλαιοβαρβάσαινα, στο Καρακοχώρι, στη Σαλμώνη, στο Κατσικάρι, στο Κολίρι και στο Λάνθι
  • Ενώ από μία κλοπή διέπραξαν στο Βούναργο, στο Λαμπέτι, στη Μούτελη, στον Πλάτανο, στην Ξηλοκέρα και στο Καράτουλα
Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 310.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 43.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών που αφαίρεσαν ανέρχεται περίπου στις 270.000 ευρώ.
Επίσης, στα πλαίσια των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ενεργήθηκαν έξι κατ’ οίκων έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οποίες βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει οι δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.
Παράλληλα κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη κλοπών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου