LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Καταδίωξη κυνηγών μετάλλων με τραυματία έναν αστυνομικό

metasximatistesΕγκληματική ομάδα που είχε κλέψει μετασχηματιστές της ΔΕΗ αξίας άνω των 350.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε...
μετά από καταδίωξη κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.
Η καταδίωξη άρχισε τα ξημερώματα της Τρίτης, στο 84ο χλμ. της ΕΟ Αθηνών – Πατρών (κόμβος Τρίπολης – Πατρών), όταν αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν ύποπτο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.
Οι επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των ......


αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Μετά από αναζήτηση, εντοπίστηκε ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους Αστυνομικούς, κατά τη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας Ανθυπαστυνόμος.
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, χαλκός και καλώδια, βάρους περίπου 250 κιλών, που όπως προέκυψε προερχόταν από τρεις μετασχηματιστές, καθώς επίσης ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.
Μετά από έρευνα των Τμημάτων Ασφαλείας Κορίνθου και Άργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς 28χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών.
Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες (από τα μέσα Μαΐου του 2012), 49 κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι 33 στην Κορινθία, οι 13 στην Αργολίδα και οι τρεις στην Αρκαδία.
Η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση της εγκληματικής ομάδας στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου