LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Για εργαστηριακό έλεγχο στέλνουν το στικάκι οι οικονομικοί εισαγγελείς

 Ένα ακριβές αντίγραφο του usb stick που έχουν στα χέρια τους, για να διενεργηθεί εργαστηριακός έλεγχος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ «πειράχτηκε», παρέδωσαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, κύριοι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης......



 Σκοπός είναι να διαπιστωθεί, εφόσον, αυτό είναι εφικτό τι είδους μετατροπές έγιναν στο αρχείο και κυρίως ο χρόνος αφαίρεσης των ονομάτων των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ήταν μεταξύ των καταθετών στην τράπεζα HCBS στην Ελβετία.  

Το αρχείο που δόθηκε για εργαστηριακό έλεγχο είναι ακριβές αντίγραφο του... αντιγράφου που έχουν στα χέρια τους οι δυο εισαγγελείς, φέρει ημερομηνία «γέννησης» την 8η Ιουλίου του 2011 και είχε «κοπιαριστεί» όταν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έστειλαν το δεύτερο μέρος της δικογραφία για την υπόθεση στη Βουλή.

 Η κίνηση αυτή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη έρχεται μετά τα απολογητικά υπομνήματα που κατέθεσαν ενώπιον τους, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και η συνεργάτιδά του, δικηγόρος Γαλάτεια Μάνέ.

Η τελευταία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, τον είχε βοηθήσει να αντιγράψει σε ένα άλλο usb, το αρχείο (επίσης σε usb) που του είχε στείλει ο τότε υπουργός Οικονομικών και σήμερα ελεγχόμενος για την αλλοίωση της αρχικής λίστας, Γ. Παπακωνσταντίνου.

 Ο Ι. Διώτης, που είχε παραδεχθεί την αντιγραφή όχι όμως και την αλλοίωση του αρχείου της λίστας, είχε ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί, ότι δεν είναι εκείνος ο «εγκέφαλος» της νόθευσης, αδίκημα για το οποίο είχε κληθεί ως ύποπτος τόσο εκείνος όσο και η συνεργάτιδά του ενώπιον των δυο εισαγγελέων.

Μάλιστα, ο κ. Διώτης υποστήριζε ακόμη «το usb που τότε κανείς δεν ήξερε ότι πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ, εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου» του «παραδόθηκε ατύπως στα μέσα Ιουνίου του 2011 χωρίς οποιοδήποτε διαβιβαστικό ή συνοδευτικό έγγραφο του γραφείου του υπουργού ή οποιασδήποτε άλλης αρχής, ελληνικής ή ξένης».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ζητήσει στις 8 Ιανουαρίου από τους δυο εισαγγελείς και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα.

Το protothema. gr είχε αποκαλύψει από τις 7 Ιανουαρίου τις δυνατότητες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να εντοπίσει με επιστημονικές μεθόδους τους χρόνους κατά τους οποίους το επίμαχο αρχείο «πειράχτηκε» καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, είτε δηλαδή αλλοιώθηκε (σβήστηκαν ονόματα) είτε αντιγράφηκε και πόσες φορές.

αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου