LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το κρύο της αρκούδας ......

Με τις σόμπες και τα αερόθερμα «αγκαλιά» βρίσκεται το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας τις πρώτες ημέρες του φετινού «σκληρού» χειμώνα, που έχει ήδη δείξει τα «δόντια του». Πετρέλαιο δεν υπάρχει ούτε σταγόνα στη δεξαμενή στο υπόγειο του αστυνομικού μεγάρου και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό αναμένουν πως και πως το κονδύλι για τη θέρμανση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για να ζεσταθούν κυριολεκτικά. Μεγάλο πρόβλημα.......


υπάρχει και στα κρατητήρια όπου οι κρατούμενοι ζουν εκεί φορώντας τα μπουφάν τους όλο
το 24ωρο.
Από πέρυσι πρώτη έντονη χρονιά της κρίσης στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας πολλές ώρες της ημέρες ήταν κρύες. Το καλοριφέρ λειτουργούσε κυρίως στην πρωινή βάρδια όπου βρισκόταν στο κτίριο μεγάλος αριθμός προσωπικού και πολιτών, ενώ από το μεσημέρι και μετά δούλευαν και πάλι αερόθερμα και σόμπες, με εξαίρεση κάποιες ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Φέτος από την αρχή του χειμώνα το καλοριφέρ δεν έχει λειτουργήσει ούτε μια ώρα και οι εργαζόμενοι με τους κρατούμενους «τουρτουρίζουν» μέσα στο κτίριο. Ιδιαίτερα στα κρατητήρια όπου ο χώρος αν εξαιρέσουμε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που χωρίζουν τα κελιά, είναι μεγάλος το κρύο είναι πολύ. Και υπάρχουν εκεί ποινικοί κρατούμενοι οι οποίοι παραμένουν και περισσότερο από ένα μήνα σε ήδη κακές συνθήκες.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, τόνισε πως «η κατάσταση αυτή που επικρατεί δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην γενικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της έδρας. Πολλοί συνάδελφοι για όσο χρόνο βρίσκονται μέσα στα γραφεία, αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν σόμπες και αερόθερμα για να ζεσταθούν.
Αλλά και για τους κρατούμενους η κατάσταση είναι άσχημη καθώς στα κρατητήρια επικρατεί αρκετό κρύο. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, καθώς περιμένουμε ένα δύσκολο χειμώνα και ήδη από την αρχή οι συνθήκες δεν είναι καλές» εξήγησε ο κ. Παναγούλης.

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου