LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Aλλάζουν τα ονόματά τους !!!

Οι Αλβανοί κακοποιοί αλλάζουν… ονόματα στις κρατικές υπηρεσίες της χώρας τους και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εγκληματική δράση τους. Επιπλέον «εφιάλτη» για τις ελληνικές διωκτικές υπηρεσίες προκαλεί ο εθισμός των νεαρών αλβανών κακοποιών στην κοκαΐνη που καθιστά απρόβλεπτες τις αντιδράσεις τους, σε κάθε απόπειρα κλοπής ή ληστείας. Επιπλέον, τα συνεχή έξοδά τους για αγορά ναρκωτικών, τους οδηγούν σε συνεχείς ληστείες με κίνδυνο να υπάρξει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος αιματοχυσίας…
Τα νέα αυτά δεδομένα προκύπτουν από τον δικαστικό φάκελο της εξιχνίασης -από το Τμήμα .......
 
Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής- της δολοφονίας, στις 31 Μαΐου 2011, του 35χρονου ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, που έγινε στο κατάστημά του στην οδό Πλαστήρα στη Λυκόβρυση. Από την πολύμηνη έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστες ήταν δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 26 ετών εκ των οποίων συνελήφθη ο πρώτος την Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ενώ ο συνεργός του αναζητείται. Ο 23χρονος είχε συλληφθεί για κλοπές και ληστείες αλλά μετά από λίγους μήνες είχε βρεθεί εκτός φυλακών. Οι δράστες φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και κρατώντας όπλα, είχαν εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο του θύματος, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

 Η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη των δραστών, όταν εκμεταλλεύθηκε μαρτυρία αλλά και καταγραφές από κάμερες, από τα οποία προέκυψε ότι οι δύο δολοφόνοι διέφυγαν με μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν στο άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, μαζί με τα κράνη τους και τα όπλα (ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι μακάροφ). Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ,  κρύφτηκαν για μερικές μέρες σε σπίτι φίλου τους στη Νέα Μάκρη και τελικά διέφυγαν στην Αλβανία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν στην μοτοσικλέτα, στο κράνος και στο όπλο ίχνη γενετικού υλικού του 23χρονου Αλβανού. Ο καταζητούμενος φέρεται αμέσως μόλις έφτασε στην Αλβανία να ετοίμασε πιστοποιητικά προκειμένου να αλλάξει -από τις αλβανικές υπηρεσίες- το μικρό όνομά του και να εκδώσει διαβατήριο με τα νέα του, ψεύτικα, στοιχεία. Ετσι δεν θα μπορούσε να κινήσει τις υποψίες των ελλήνων αξιωματούχων όταν θα επιχειρούσε να έλθει πάλι στην χώρα μας για να συνεχίσει την εγκληματική δράση του. Όμως η επιλογή του αυτή αποκαλύφθηκε από τη συνεργασία των αλβανικών υπηρεσιών και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Ο 23χρονος Αλβανός, ωστόσο, πίστευε ακόμη ότι τα ίχνη του είχαν εξαϋλωθεί. Εφυγε από την Αλβανία και πήγε στην Ιταλία προκειμένου να εισέλθει στην χώρα μας χωρίς έλεγχο (σ.σ πτήση από χώρα Σέγκεν). Όμως οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν κάθε κίνησή του και μόλις αποβιβάσθηκε από το αεροπλάνο, συνελήφθη. Στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ομολόγησε μετά από πολύωρη ανάκριση ότι σκότωσε τον 35χρονο κοσμηματοπώλη «γιατί αντιστάθηκε κι έτσι κινδύνευε να αφοπλισθεί και να συλληφθεί». Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τους τελευταίους μήνες και άλλες προσπάθειες μελών της αλβανικής μαφίας να αλλάξουν «νομίμως» τα στοιχεία της ταυτότητας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου