LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

14.000 ευρώ πρόστιμο σε ταξιτζή γιατί δεν πλήρωσε διόδια!

Πάτρα: 14.000 ευρώ πρόστιμο σε ταξιτζή γιατί δεν πλήρωσε διόδια! Δικαστική απόφαση υπέρ της Ολυμπίας Οδού Α.Ε.Aπίστευτο: Δικαστική απόφαση, επιβάλλει σε ταξιτζή από τη Λακόπετρα, να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε!
Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ήδη έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες η Κοινοπραξία.
Η υπόθεση,όπως αναφέρει η εφημερίδα "Κόσμος", αφορά στον αυτοκινητιστή Π.Μ., ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, διήλθε.....


 από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.
Στο δικαστήριο προσκομίστηκε από την Εταιρεία, λεπτομερής κατάλογος όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, που μάλιστα συνοδευόταν και από αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτο
υ και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του κυρίου του οχήματος.
Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, ο Αχαιός ταξιτζής πρέπει να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού, για το γεγονός ότι ο κ. Π.Μ. δεν κατέβαλε αυτά τα 666 ευρώ, εντός 15 ημερών!
Το σκεπτικό της απόφασης
Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να αναφερθεί το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο «προκύπτει το δικαίωμα της αιτούσας (Ολυμπία Οδός Α.Ε.), να επιδιώξει την είσπραξη των οφειλόμενων τελών διοδίου και της προβλεπόμενης αστικής ποινής, με την έκδοση διαταγής πληρωμής».
Από την πλευρά του, ο γνωστός δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας, που ανέλαβε ήδη καθήκοντα συνηγόρου του αυτοκινητιστή, κρίνει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζει νομικά κενά και ασάφειες, ενώ ελέγχεται και το σκεπτικό της επιβολής αστικής ποινής στο εικοσαπλάσιο του αρχικού ποσού, στοιχεία που θα αναδειχθούν στο Εφετείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου