LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Έκλεισε το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας η απόφαση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία να κλείσει ουσιαστικά το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Με πρόσχημα διάφορα προβλήματα λειτουργίας η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κλείνει το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου και μεταφέρει..........................

 όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ωνάσειο.

Χωρίς ουσιαστική αιτία αλλά και με επιχείρημα την … «αδυναμία επίτευξης παραγωγής του αναμενόμενου ιατρικού έργου» η διοίκηση του Αγία Σοφία βάζει λουκέτο στο μοναδικό δημόσιο καρδιοχειρουργικό τμήμα για παιδιά που εξυπηρετεί κάθε χρόνο εκατοντάδες περιστατικά.

Η πραγματική αιτία άγνωστη αλλά ήδη προκαλούνται έντονες αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Άλλωστε ως δείγμα των προθέσεων της η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε εκτός των άλλων να ενσωματώσει την ειδική Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι γιατροί του τμήματος αλλά και η ΟΕΝΓΕ με επιστολή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση και να ενισχυθεί το τμήμα με προσωπικό ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα το έργο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου