LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Θα τους κρατάς χαζούς και εγώ.... θα τους κρατάω φτωχούς


Αν δεν αγοράσουν το ευρωπαϊκό χρέος οι εξωγήινοι, δεν μας βλέπω καλά.
Οι παρατεταμένες άδικες θυσίες έχουν βγάλει εκτός προυπολογισμού όλα τα νοικοκυριά...Τι σκατά να κόψεις για να βγάλεις τον μήνα ?
Τι να κόψω από τα παιδιά μου που είναι ήδη στερημένα; Μου είπε προ ημερών ένας φίλος .
Να κόψω το κολυμβητήριο ? Χειμώνας είναι άντε να το κόψω...
Να κόψω το κάπνισμα ? Ασε το έχω ήδη κόψει...
Να κόψω τις εξόδους ? Δεν έβγαινα...
Να κόψω της γυναίκα που καθαρίζει ? Τα κονόμισε και πήγε προ πολλού στην χώρα της..
Βέβαια ο κάθε ένας από εμάς ,έχει τις ανάγκες του ,γι αυτό και εγώ σταματώ .................

να γράφω για κομμένα και αφήνω χώρο για να γράψει ο καθένας τα δικά του ................

Παπαριές Καμαρωτές ,έντιμοι πολιτικοί και διεφθαρμένοι πολίτες ...

Το να ζει κανείς σε αυτή τη χώρα μοιάζει με ακροβασία ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο, την γη της επαγγελίας και τον βόθρο, την περηφάνια και την ξεφτίλα και είναι τόση λεπτή αυτή η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές που είναι πολύ εύκολο να τις μπερδέψεις, μια καθημερινότητα υπό καθεστώς συνεχούς vertigo...

Δυστυχώς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας κάθε φορά που γίνεται κάτι , μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, βγαίνουν οι γνωστοί-άγνωστοι και προβλέπουν τα πάντα , παίζουν με τα νεύρα μας και την ψυχική μας ηρεμία.

Βάλτε κι άλλα, τώρα που γυρίζει, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της μέχρι τώρα κατάστασης . Δώσε και μένα...μπαρμπα φόρους, ενδεχομένως.
Και "ανοιχτoχέρηδες"όπως φαίνεται στην Κυβέρνηση , δεν θα μας χαλάσουν το χατήρι και στην πορεία οι πολίτες θα χώσουν κι άλλο το χέρι τους στον...πάτο της τσέπης τους".

Σε αυτήν την κοινωνία υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλές δυσκολίες, πολλές συγκρούσεις. Όλες όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την πληρώνει πάντα ο μαλάκας, αυτός που δεν φταίει σε τίποτα, ο πιο άσχετος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Πόσο μαλάκας είναι πλέον αυτός ο μαλάκας για να αντέξει να την πληρώνει πάντα αυτός;
Εάν ξεσηκωθούν , οι εργαζόμενοι, όλοι αυτοί που την πληρώνουν θα έχουν άδικό; Το θύμα εύκολα γίνεται θύτης όταν φτάσει στα όριά του. Και τότε ποιος θα την πληρώσει;


Δημήτρης Καραστεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου