LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Χαιρετίζουν τη συμφωνία

Την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης εξέφρασαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IFF).

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τη «σημαντική προόδο» που επιτεύχθηκε κατά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και έκανε λόγο για πρόγραμμα «που θα αντιμετωπίσει ..............

την κρίση στην περιοχή».
«Από τώρα, προτίθεμαι να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου» τόνισε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ επισημαίνοντας ότι πλέον αυτό που είναι μείζονος σημασίας είναι η εφαρμογή την οικονομικών μεταρρυθμίσεων «που δέχθηκε η Αθήνα».

Ανάλογη είναι η στάση του IIF το οποίο χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και υπογραμμίζει ότι επιθυμεί «να συνεργαστεί με την Ελλάδα».
«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ηγετών της ευρωζώνης για ένα σχέδιο μέτρων που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας» τόνισε ο Τσαρλς Νταλάρα, επικεφαλής του Ινστιτούτο και εκπρόσωπος των τραπεζών.
Ο Νταλάρα υπογράμμισε ότι η μείωση κατά 50% του ελληνικού χρέους που διατηρούν οι ιδιώτες επενδυτές θα πραγματοποιηθεί «με τη βοήθεια ενός επίσημου προγράμματος δέσμευσης του ιδιωτικού τομέα (PSI) ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ», οι όροι του οποίου -όπως εξήγησε- θα τεθούν άμεσα και δυναμικά σε εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου