LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ημέρα ντροπής για την Ελλάδα

Η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο ως αμήχανη μπορεί να χαρακτηριστεί. Δύο κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν κάθετα τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου απ' όπου επρόκειτο να περάσουν τα στρατιωτικά αγήματα, ενώ -κατά πληροφορίες- ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος εξέταζε το ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος των συγκεντρωμένων και να διεξαχθεί η παρέλαση.

Τη λύση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επειτα από διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη αποφασίστηκε να αποχωρήσουν.................

 και να επιστρέψουν στην Αθήνα. Κι αυτό διότι εκτιμήθηκε ότι πιθανή παραμονή τους θα εξόργιζε ακόμη περισσότερο τους αγανακτισμένους πολίτες. Επίσης απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη η ιδέα που έριξαν αστυνομικοί να επιχειρηθεί διάλυση της διαδήλωσης των Θεσσαλονικέων για να αποτραπούν επεισόδια ή ρίψη χημικών σε ένα χώρο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες μικρά παιδιά για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Επί της ουσίας δηλαδή, πιθανή γενίκευση των επεισοδίων αποφεύχθηκε μετά την ψύχραιμη αντίδραση του κ. Μπεγλίτη, ο οποίος μόλις προχθές είχε γίνει στοχος έντονων διαμαρτυριών από Θεσσαλονικείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ακούγοντας έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα περί "κλεφτών και προδοτών".

Επειτα από το ξέσπασμα του κ. Παπούλια, οι αστυνομικοί της προσωπικής ασφαλειας του Προέδρου και οι άνδρες της ασφάλειας του υπουργού Εθνικής Άμυνας έθεσαν σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο διαφυγής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το χώρο της παρέλασης!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αποχώρηση του κ. Παπούλια και η μετακίνηση του προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε με ευθύνη των ανδρών της ασφάλειας από την Προεδρία της Δημοκρατίας και της προσωπικής ασφάλειας του υπουργού Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου