LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ -ΠΑΣΟΚ μαζί στο...37% - Μπροστά 7,5 μονάδες οι γαλάζιοι

Με 7,5 μονάδες διαφορά φέρεται να προηγείται η Νεα Δημοκρατια του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου ωστόσο είναι εντυπωσιακό ότι τα δυο μεγαλύτερα κομματα συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό περίπου... 37%. Στη δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα το 44% τα αξιολογεί αρνητικά και 14,9% μάλλον αρνητικά. Μόνο 12,6% των πολιτών λένε ότι θεωρούν πως οι εξελίξεις είναι θετικές, ενώ το 23,1% λέει ότι είναι "μάλλον θετικές". Η ΝΔ συγκενρώνει 22.2% ενώ το ΠΑΣΟΚ 14,7%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου..............

 παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, Η Δημοκρατική Αριστερα 4,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.

Ως προς το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται για κάτι τέτοιο. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές.
Οι πολίτες δηλώνουν ότι η εποπτεία είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά είναι αναγκαία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το 20.3% την αξιολογεί θετικά γιατί παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Οι πολίτες θέλουν η νεα δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής. Μόνο 18,9% λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το 54,2% λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το 40% απαντά ότι θέλει να ψηφιστεί μόνο από τη Βουλή. Μάλιστα οι πολίτες σε ποσοστό 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και το 35,2% θα ψήφιζε υπέρ. Το 7,5% των πολιτών λένε ότι δεν θα συμμετείχαν.

Ως προς το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου