LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σφοδρή Αντιπαράθεση

Η πρωτοφανούς σκληρότητας σύγκρουση μεταξύ ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν το άνω τμήμα της πλατείας Συντάγματος την Πέμπτη, συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής σημείωσε.....

 ότι "οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο".

"Ο ΣΥΝ είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και μαζικών ειρηνικών αγώνων... Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην δράση των κουκουλοφόρων που τους θεωρούμε ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που πολλές φορές υπηρετεί ακραίες παρακρατικές μεθοδεύσεις", όπως ανέφερε.

Η διατύπωση του κ. Παπαδημούλη περί ροπαλοφόρων (αντιεξουσιαστών) και κρανοφόρων (μελών του ΠΑΜΕ), προκάλεσε την έκρηξη οργής του εκπροσώπου του ΚΚΕ Μάκη Μαΐλλη στο Mega.

"Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν "συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων" επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων", υποστήριξε ο κ. Μαΐλης.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε, και πάλι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης που υποστήριξε ότι την Πέμπτη "κατέπεσε ένας μύθος, ο μύθος των περιφρουρημένων διαδηλώσεων".

"Η περιφρουρημένη διαδήλωση του ΠΑΜΕ όταν είναι μέσα στον κόσμο όλο, μέσα στον κύριο όγκο της διαδήλωσης, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είναι αδύνατον να είναι αποτελεσματική. ... προφανώς ο κόσμος, τα στελέχη και μέλη της Αριστεράς δεν είναι ούτε κρανοφόροι, ούτε παλαιστές".

ΛΑΟΣ κατά αμφοτέρων

Σφοδρή επίθεση κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ εξαπέλυσε ο ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τις κατηγορίες περί εμπλοκής μελών του στα χθεσινά βίαια επεισόδια στο Σύνταγμα. Όποιος εκμεταλλεύεται τον θάνατο ενός ανθρώπου για να προπαγανδίσει στερείται παντελώς της στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής και ανθρώπινης αγωγής, τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

"Η σκοπούμενη ανοησία, ισούται με αθλιότητα", σημειώνει ο ΛΑ.Ο.Σ. και κατηγορεί το ΚΚΕ ότι μεταφέρει τις μεθόδους του από τη δεκαετία του '41, στη δεκαετία του 2011.

"Αφού απεκατέστησε -μετά από δεκαετίες λάσπης- τους με τον ίδιο τρόπο βληθέντες Ζαχαριάδη, Πλουμπίδη, Βαβούδη, Αρη Βελουχιώτη και άλλους, επανέρχεται σήμερα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκιδες, "φιλοξενούσαν" στη διαδήλωση, στην ομάδα τους, μέλη του ΛΑ.Ο.Σ. Κομμουνιστής έφα...! Δυστυχώς γι αυτούς, το τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζεται μέρες τώρα, στον τηλεοπτικό σταθμό 902 εναντίον του κόμμματός μας και του προέδρου μας, αποκαλύπτει προθέσεις, σκοπούς και στόχους", καταλήγει η ανακοίνωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου