LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

58.000 παράνομες συναλλαγές σε ένα χρόνο

Eξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας , εγκληματική ομάδα, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 39,26,21 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά ......
συστήματα διενεργούσε απάτες, μέσω υπολογιστών .

Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές, εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες διείσδυαν σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων και με τη χρήση ειδικών λογισμικών υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών, με τις οποίες στη συνέχεια διενεργούσαν παράνομες συναλλαγές.



Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο έτος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, έχοντας υποκλέψει πλήρη στοιχεία πιστωτικών καρτών, που όπως προανακριτικά προέκυψε, έχουν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 58.000 συναλλαγές, κυρίως για αγορές μέσω διαδικτύου.



Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών, σε Αττική, Καλαμάτα και Πάτρα, παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



Δυο (2) φορητοί Η/Υ

Πέντε (5) σκληροί δίσκοι

Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

Επτά(70 βιβλιάρια καταθέσεων

Ένα (1) μπλόκ επιταγών

Τέσσερις(4) κάρτες ανάληψης

Μία (1) πιστωτική κάρτα

Μία (1) κάρτα φορητής μνήμης

Μία(1) κάρτα sim

Πλήθος στοιχείων πιστωτικών καρτών εκτυπωμένων σε χαρτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου