LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Προσοχή.....Σαν μικρόβιο μεταδίδεται και στη χώρα μας το φαινόμενο της χρήσης πορνογραφικών σελίδων από παιδιά και εφήβους καθώς 2 στα 10 ελληνόπουλα μπαίνουν συστηματικά σε site με ροζ περιεχόμενο.

Σαν… μικρόβιο μεταδίδεται και στη χώρα μας το φαινόμενο της χρήσης πορνογραφικών σελίδων από παιδιά και εφήβους καθώς 2 στα 10 ελληνόπουλα μπαίνουν συστηματικά σε site με ροζ περιεχόμενο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε 660 μαθητές 14 έως 16 ετών, το 19,5% των παιδιών δήλωσαν ότι κάνουν χρήση ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού. Από αυτά το 42,7% επισκέπτονται τις ροζ σελίδες σχεδόν σε σημείο… εθισμού.....................

Τα αγόρια είναι πιο ευάλωτα από ότι τα κορίτσια 11 φορές περισσότερο. Γι αυτό και έχουν τριπλάσιες πιθανότητες για προβλήματα συμπεριφοράς και διπλάσιες πιθανότητες να έχουν οριακό δείκτη κοινωνικοποίησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να εμφανίσουν έντονα προβλήματα συμπεριφοράς.

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα παιδιά που κάνουν συχνή χρυσή των ροζ σελίδων μπαίνουν στο ίντερνετ πάνω από 2 ώρες καθημερινά χωρίς να υποψιάζονται οι γονείς τους ότι επισκέπτονται κάτι το ύποπτο.

Οι ανήλικοι επισκέπτες των πορνογραφικών σελίδων υποστηρίζουν στους γονείς τους ότι απλώς ενημερώνονται για… θέματα σεξουαλικής αγωγής. Όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας: «Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο με σκοπό τη σεξουαλική ενημέρωση λειτούργησε ως σημαντικός προδιαθεσικός παράγοντας για τη χρήση των ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού». Γι’ αυτό άλλωστε όπως προκύπτει από την έρευνα, το 26% των εφήβων χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών σεξουαλικού περιεχομένου.

Πάντως μέχρι στιγμής η χώρα μας βρίσκεται μάλλον σε καλό επίπεδο σε σύγκριση με άλλες χώρες όπου το φαινόμενο έχει πολύ μεγαλύτερη διάδοση. Στη Νορβηγία το 24% των εφήβων μπαίνει συστηματικά σε ροζ σάιτ, στις ΗΠΑ το 42%, ενώ στην Μπανγκόκ της Ασίας, το 58%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου