LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήμοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης

Οι δήμοι Βόλβης, Αριστοτέλη, Πολυγύρου, Σιθωνίας και Κασσάνδρας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Βόλβης, Αριστοτέλη, Πολυγύρου, Σιθωνίας και Κασσάνδρας, στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.................



Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Κώστα Κοκολάκη, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες των πυροσβεστών και των συνεργείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την αποκατάσταση των ζημιών.



Ο κ. Κοκολάκης διευκρίνισε ακόμα ότι δεν αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο λαμβάνονται μέτρα προστασίας των περιοχών από μελλοντικά έντονα καιρικά φαινόμενα.



Στο δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είπε ο δήμαρχος έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 100 σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, ενώ τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν μια γέφυρα, στον οικισμό Μελισσουργού, και προκάλεσαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο της περιοχής.



Από το πρωί υπάλληλοι με μηχανήματα συνεχίζουν τον καθαρισμό των δρόμων και την άντληση υδάτων. Το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του οδικού κόμβου της Ρεντίνας από τις λάσπες και τα κλαδιά δέντρων που παρέσυρε η βροχή.



Στο μεταξύ, κλιμάκια υπαλλήλων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός από το δήμο Βόλβης, καταγράφουν τις ζημίες και πραγματοποιούν αυτοψίες σε έργα υποδομών, στους δήμους Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Ανάλογες καταγραφές πραγματοποιούνται από το πρωί και σε γεωργικές καλλιέργειες, που υπέστησαν ζημίες από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο ημερών, κυρίως στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.



Στη βόρεια Χαλκιδική, και κυρίως στους οικισμούς Αρναίας και Παλαιοχωρίου, ολοκληρώθηκε η άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, ενώ στο δήμο Σιθωνίας, συνεργεία υπαλλήλων καθαρίζουν το οδικό δίκτυο από τις πέτρες, τα χώματα και τα σπασμένα κλαδιά δέντρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου