LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ......ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Βαρύτατες οι συνέπειες για όσους δεν πληρώσουν την έκτακτη εισφορά την ώρα που το Κράτος χρωστάει, χωρίς συνέπειες, δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες και Ταμεία.

Προσέξτε, λοιπόν, ποιες είναι οι απειλές του κράτους για να πληρώσουμε τους νέους φόρους ξεκινώντας από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Εάν δεν πληρώσετε στην ...ημερομηνία ............

που πρέπει, τότε η οφειλή σας θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα που καθυστερείτε την αποπληρωμή, με μάξιμουμ προσαύξησης το 200%, που σημαίνει πρακτικά πως εάν χρωστάτε 5.000 ευρώ μπορεί να φτάσετε, στο τέλος, να χρωστάτε 15.000 ευρώ. Εάν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να πληρώσετε, τότε να ρίχνετε μια ματιά στο κουτί της αλληλογραφίας σας. Γιατί η εφορία θα σας στείλει ειδοποιητήριο για να εξοφλήσετε το ποσό, είτε όλο μαζί είτε σε δόσεις. Πριν αποφασίσετε να γυρίσετε την πλάτη στην εφορία, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως το Δημόσιο έχει στα χέρια του όπλα που οι νομικοί τα έχουν βαφτίσει «μέτρα αναγκαστικής είσπραξης». Στο τέλος του μήνα, δηλαδή, δεν θα πάρετε μισθό ή σύνταξη επειδή η εφορία θα έχει στείλει, στον εργοδότη σας ή στο ασφαλιστικό ταμείο σας, κατασχετήριο.
Ταυτόχρονα, οι δικηγόροι, δηλαδή το νομικό τμήμα της εφορίας, επανελέγχουν τα περιουσιακά σας στοιχεία με τελικό στόχο τη δέσμευσή τους και τον πλειστηριασμό. Ο χειρότερος συνδυασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να χρωστάτε περισσότερα από 5.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Γιατί τότε ο προϊστάμενος της εφορίας, στην οποία ανήκετε, μπορεί να ξεκινήσει την ποινική σας δίωξη και να βρεθείτε πίσω από τα σίδερα της φυλακής με την αυτόφωρη διαδικασία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου