LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας-Ανθρωπιστική κρίση

Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν ...........

πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται. Οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό.




Πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται άμεσα:
1) Αντιβιοτικά
2) Αντιπυρετικά
3) Αντιβηχικά δισκία
4) Αντιδιαβητικά δισκία
5) Φάρμακα για το στομάχι

6) Δερματολογικές αλοιφές

- Οι Γιατροί του Κόσμου δε ζητάνε χρήματα

- Τα φάρμακα γίνονται δεκτά ακόμα και αν είναι χρησιμοποιημένα εκτός από τα σιρόπια.

- Αν θέλουμε και μπορούμε να αγοράζουμε φάρμακα προτείνεται να αφαιρείται και να πετάγεται η ταινία(κουπόνι) για μεγαλύτερη ασφάλεια. Λέμε στον φαρμακοποιό πως προορίζονται για τους Γιατρούς του Κόσμου ελπίζοντας σε έκπτωση.

- Προσοχή τα φάρμακα να μην είναι ληγμένα. Ωστόσο αν έχουν περιθώριο λήξης λίγων ημερών μπορούν να αξιοποιηθούν.

- Συγκεντρώνουμε τα φάρμακα στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου Αθήνα(Σαπφούς 12, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150 ), Θεσσαλονίκη( Ίωνος Δραγούμη 65 , τηλ. 2310 566641 ) και Χανιά (Μπόνιαλη 12, τηλ. 28210 23110 ). Αν η μεταφορά τους εκεί είναι αδύνατη τότε επικοινωνούμε στα παραπάνω τηλέφωνα

- Κάθε περιεκτικότητα φαρμάκων είναι απαραίτητη

- Δεν δίνουμε φάρμακα εκτός λίστας ειδάλλως δημιουργείται πρόβλημα στην λειτουργία του φαρμακείου των Γιατρών του Κόσμου λόγω έλλειψης εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου