LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Παράλυση στους δρόμους από τις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παράλυση στους δρόμους και ταλαιπωρία για εκατομμύρια κατοίκους της Αττικής καταγράφεται από το πρωί λόγω του μπαράζ κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λόγω των κινητοποιήσεων παραμένουν ακινητοποιημένα ο Ηλεκτρικός, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και εργαζόμενοι σε ολόκληρο .......

τον όμιλο του ΟΣΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παράλληλα, παρότι η απεργία στο Μετρό κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη της διοίκησης της εταιρείας, το σωματείο εργαζόμενων λειτουργίας του Μετρό προτίθεται να μην συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και στον ΟΑΣΑ αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών και στην εργασιακή εφεδρεία. Παράλληλα, για Τετάρτη και Πέμπτη έχουν εξαγγείλει επίσης απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιαγούρης υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι με τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου που προωθεί η κυβέρνηση θα υπάρχουν λεωφορεία μόνο Τρίτη και Πέμπτη, και αμφισβήτησε τα στοιχεία του υπουργού περί ελλειμμάτων.

Σημειώνεται πως τις ημέρες που απεργούν όλα τα μέσα μεταφοράς δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, κάλεσε τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον. Παράλληλα, τόνισε ότι ο τομέας των αστικών συγκοινωνιών συνεχίζει να παράγει ελλείμματα, που για το 2011 θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι οριακή.
Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο των ταξί ΣΑΤΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η αδιαλλαξία και η αδιαφορία ταυτόχρονα του υπουργού Μεταφορών δεν έχουν ούτε όρια ούτε τελειωμό (...) Ο κλάδος μπροστά στην αδιαλλαξία και την αδιαφορία δεν έχει άλλο δρόμο παρά τη συνέχιση του αγώνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου