LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Security στις γειτονιές βάζουν οι Ηρακλειώτες

Τις υπηρεσίες ιδιωτικών αστυνομικών ζητούν όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης κλοπών και διαρρήξεων στο νομό Ηρακλείου.
Οι συνεχείς κλοπές που σημειώνονται έχουν οδηγήσει πολλά από τα θύματα σε επιχειρήσεις security από τις οποίες

 ζητούν πλέον όχι μόνο την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας (συναγερμοί και κάμερες) αλλά κυρίως να γίνονται περιπολίες στη διάρκεια της νύχτας για την προστασία των περιουσιών (σπιτιών και καταστημάτων).
Ιδιοκτήτης γνωστής εταιρείας Security ανέφερε στην «Π» ότι η ανασφάλεια και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα οδήγησαν πολλούς Ηρακλειώτες σε εταιρείες φύλαξης, προκειμένου να καλυφθεί η ελλιπής παρουσία της ΕΛΑΣ αναφορικά με την προστασία πολιτών και επιχειρηματιών.
«Επιχειρηματίες και πολίτες διαφόρων περιοχών ζητούν τις βοήθειά μας. Η Αστυνομία κάνει ότι μπορεί αλλά λόγω ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό, δεν προλαβαίνουν τα πάντα » σημείωσε ο ίδιος.

Τα άτομα που έχουν απευθυνθεί στην εταιρεία του κ. Σεραφειμίδη αλλά και σε άλλες ζητούν την προστασία της περιουσίας τους σε μόνιμη βάση είτε με στατικό φύλακα όπως τονίζει, είτε με περιπολίες κυρίως στη διάρκεια της νύχτας.
«Σε πολλές περιοχές και γειτονιές του Ηρακλείου υπάρχουν φύλακες που εκτελούν περιπολίες. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουν τόσο πιο οικονομικό είναι το πακέτο που προσφέρουμε. Μας ζητούν να προσέχουμε τα σπίτια, τα καταστήματα αλλά και τα αυτοκίνητα που πολλές φορές γίνονται στόχος διαρρηκτών» σχολίασε.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, η επιλογή του προσωπικού των εταιριών γίνεται με αυστηρά κριτήρια , ώστε και ο πολίτης να μπορεί να εμπιστευτεί τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τη φύλαξή του. «Πάντα σε συνεννόηση με την Αστυνομία προσπαθούμε να είμαστε πολύ αυστηροί ως προς τα άτομα που θα επιλέξουμε. Δεν αρκούμαστε μονάχα στο ποινικό μητρώο που πρέπει να είναι καθαρό ή σε μια τοξικολογική εξέταση που να δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι χρήστης ουσιών».
Ποιοι είναι όμως αυτοί που καταφεύγουν σε εταιρείες security και γιατί; Όπως λένε οι άνθρωποι των εταιρειών security τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν έχουν αλλάξει. Παλιότερα προστασία ζητούσαν μόνο όσοι θεωρούσαν ότι αποτελούν στόχο. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια έχουν προστεθεί άνθρωποι των media και του θεάματος αλλά και απλός κόσμος, ο οποίος ανησυχεί για την περιουσία του ή για τα παιδιά του. Το να απευθύνεται κανείς σε εταιρεία για να βρει κάποιον να συνοδεύει με ασφάλεια το παιδί του ακόμα και στο σχολείο δεν είναι πλέον σπάνιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας (ΟΜΥΠΑΕ) στη χώρα μας δραστηριοποιούνται σήμερα περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περίπου 40.0000 υπαλλήλους. Είτε ως κύρια απασχόληση είτε ως δεύτερη δουλειά είναι πολλά τα παιδιά που επιλέγουν το επάγγελμα. Αυτά όμως είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία, καθώς ο αριθμός αυξάνεται κατά πολύ αν συνυπολογιστούν όσοι παρέχουν υπηρεσίες ασφαλείας είτε ανεπίσημα είτε ακόμα και παράνομα.

Τι λένε οι πολίτες
Παλαιότερα στο Ηράκλειο υπήρχαν περιοχές όπου η εγκληματικότητα χτυπούσε κόκκινο και σε κάποιες άλλες που τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Κι εδώ όμως η κατάσταση έχει αλλάξει, καθώς δεν υπάρχουν πλέον επικίνδυνες ή μη περιοχές. Οι διαρρήκτες δεν επιλέγουν πλέον το που θα χτυπήσουν.
Όπως λέει στην «Π» ο κ. Α. Κωστόπουλος ο οποίος μένει στην περιοχή του Πόρου, «αρκετοί είναι οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν ζητήσει την προστασία ιδιωτικών εταιριών φύλαξης» Κι αυτό διότι έχουν σημειωθεί και αρκετές διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα.
Η Γεωργία Νικολακάκου από την πλευρά της σημειώνει ότι με την παρουσία ιδιωτικών αστυνομικών στην περιοχή που μένει, νιώθει πιο ασφαλής. «Εξακολουθώ και διπλοκλειδώνω το διαμέρισμά μου. Όμως είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι κάποιος είναι κάτω από την πολυκατοικία σου και περιπολεί κάθε δέκα λεπτά»
Σύμφωνα με την κα Κ. Βασιλάκη, σε κάποιες περιοχές οι κλοπές έχουν μειωθεί λόγω της παρουσίας ιδιωτικών αστυνομικών. «Δεν βλέπουμε τη νύχτα αστυνομικούς, βλέπουμε όμως τελευταία αρκετούς σεκιουριτάδες. Κάτι είναι κι αυτό» σχολιάζει.

Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου