LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Στο δρόμο για την ελευθερία ο κρατούμενος των φυλακών

Χρειάστηκε να δημοσιοποιηθεί το θέμα , να κινητοποιηθούν ευαίσθητοι πολίτες ώστε να κάνουν το καθήκον τους και οι αρμόδιες αρχές. Έτσι χθες ο αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές που έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί από τον Μάιο αλλά παρέμενε στις φυλακές Σταυρακίου, πήρε τον δρόμο προς την ελευθερία.


Ο Καμάλ Καμάλ, που είχε καταδικαστεί από το Εφετείο του Πειραιά είχε εκτίσει το σύνολο της ποινής. Έπρεπε να αποφυλακιστεί και να απελαθεί στην πατρίδα του. Όμως παρέμεινε στις φυλακές αφού η διαδικασία απέλασης δεν μπορούσε να περαιωθεί.
Χθες τελικά και αφού πρώτα το δράμα του αλλοδαπού δημοσιοποιήθηκε έγινε η μεταγωγή του από τα Γιάννινα στην Αθήνα, ώστε να παραμείνει εκεί για λίγες ακόμη ημέρες, αφού οι ελληνικές αρχές ήρθαν σε επαφή με το διπλωματικό γραφείο του Μπαγκλαντές και βρέθηκε τρόπος για την απέλαση. Έτσι σύντομα ο αλλοδαπός θα επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε. Μπορεί το όνειρό του για μία καλύτερη ζωή στην χώρα μας να ήταν τελικά εφιάλτης, ωστόσο ο εφιάλτης των τελευταίων μηνών λαμβάνει τέλος.
Ήταν πολλοί αυτοί που κινητοποιήθηκαν για να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης. Ήταν η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων των φυλακών, η διεύθυνση, νομικοί της πόλης κι άλλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου