LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Όθωνας: δεν θα δείξουμε καμία ανοχή για την εγκληματικότητα στην Κρήτη

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα βρεθεί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, έστειλε από το Ρέθυμνο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας ο οποίος περιόδευσε χθες σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου.

"Εμείς οι Κρητικοί πρέπει να δώσουμε πρώτοι το σαφές μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από τους νόμους, ότι η δημοκρατία μας διασφαλίζει την ισονομία, την κοινωνική ευημερία, αλλά και την προστασία του πολίτη. Τονίζω κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαι αποφασισμένος να μην ανεχθώ φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας. Όπως σε όλη μου την πολιτική διαδρομή αντιστεκόμουν και είχα μια συνεπή στάση σύγκρουσης με τα φαινόμενα εγκληματικότητας έτσι και τώρα θα συγκρουσθώ με συμπεριφορές και συμφέροντα που είναι υπεύθυνα για την στρεβλή εικόνα που παρουσιάζεται… Θα σταθώ απέναντι σε όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής και συμβιβασμού με ότι μας προσβάλλει", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Όθωνας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε περιοχές όπως ο Μυλοπόταμος και ποιοτική, όχι ποσοτική στελέχωση των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το υφυπουργό, το κράτος είναι αυτό που οφείλει να διαμορφώνει ένα ισχυρό και σταθερό πλαίσιο αποτροπής από την ανομία, η πολιτεία είναι αυτή που θα πρέπει να εξασφαλίζει την ομαλή επανένταξη όσων παρανόμησαν, αλλά επιθυμούν πραγματικά να αλλάξουν πορεία. Όπως είπε: "Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η προστασία του πολίτη. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι χρειάζεται προσπάθεια σχέδιο και αποφασιστικότητα, συνεργασία και συνεννόηση. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, δίνοντας βάρος στον εκσυγχρονισμό τους και στην ποιότητα των υπηρεσιών τους. Οριοθετούμε ένα νέο δόγμα που απαιτεί από τα Σώματα Ασφαλείας υψηλό επίπεδο διαρκούς εγρήγορσης-ετοιμότητας, αυξημένο επαγγελματισμό και άριστη επιχειρησιακή κατάρτιση. Παράλληλα, προϋποθέτει την προσήλωση στη νομιμότητα και στο κράτος δικαίου, την ανάπτυξη μιας πραγματικά προοδευτικής αντίληψης ασφάλειας. Υπό την έννοια αυτή, το νέο δόγμα ασφάλειας θεμελιώνεται πάνω σε δύο βασικές αρχές: Αφενός, στην αποτελεσματική προστασία του πολίτη από πάσης φύσεως απειλές και κινδύνους. Και, αφετέρου, στον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά και σημαντικά προβλήματα. Χρειάζεται σχέδιο και προσήλωση. Χρειάζεται να κατανοήσουμε πως όλοι είμαστε άνθρωποι, παρανομούντες και μη. Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αλλά έχει επιλέξει δρόμο. Είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με το χθες, είναι ο δρόμος της καθημερινής αντιμετώπισης των προβλημάτων χωρίς αναβολές και άλλες καθυστερήσεις. Είναι ο δρόμος της ευθύνης και της συνέπειας".

Ο κ. Όθωνας επέλεξε να βρεθεί στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκε μεγάλωσε και εκλέγεται και να μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως ως υφυπουργός διότι όπως είπε: "Ο πολιτικός οφείλει να θυμάται. Είναι ένας κανόνας τον οποίο θα πρέπει να τηρεί σε όλους τους σταθμούς της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Αποτελεί μέρος του συμβολαίου που υπογράφει με τον πολίτη που τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται".
Τέλος, γνωρίζοντας όπως είπε, πως οι συνθήκες είναι δύσκολες, πως οι απλοί πολίτες είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την κρίση που μαστίζει την χώρα, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους διαβεβαιώνοντας πως: "Όσο ανηφορικός και αν φαντάζει ο δρόμος, η κορυφή είναι κοντά. Η κυβέρνηση μπορεί πλέον να εγγυηθεί πως ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα νιώσουν ξανά δυνατοί. Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα. Βάζουν τις βάσεις για ένα κράτος που θα μπορεί στο μέλλον να προσφέρει κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική ευημερία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου