LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Απειλούν με ολοκαύτωμα των βυτιοφόρων οι φορτηγατζήδες

Ένταση επικρατεί στην λεωφόρο Αθηνών καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων θέλουν να μετακινήσουν τα φορτηγά που είναι παρατεταγμένα από το πρωί στο ρεύμα προς Αθήνα και η αστυνομία τους εμποδίζει. Μάλιστα οι φορτηγατζήδες απειλούν με ολοκαύτωμα των βυτιοφόρων

ενώ προαναγγέλλουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ο δρόμος παραμένει κλειστός με την κυκλοφορία προς Αθήνα να γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αυτοκινητιστές έκλεισαν και το ρεύμα εξόδου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Απελπιστική ήταν νωρίτερα η κατάσταση στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, όταν δημιουργήθηκε κομφούζιο, μετά από προσπάθεια των ιδιοκτητών ΦΔΧ να ξεκινήσουν με τα οχήματά τους προς το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα στις 5 το πρωί ελήφθη αιφνιδιαστική απόφαση να μετακινηθούν από το μπλόκο της Ελευσίνας δεκάδες βυτιοφόρα προς την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν πορεία. Μέχρι να σχηματιστεί το κομβόι των φορτηγών, περιπολικά της τροχαίας και κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο, στο ύψος του Χαϊδαρίου και του Σκαραμαγκά προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των φορτηγών.
Επίσης η κατάσταση χειροτέρευσε λόγω ατυχήματος στις 5:30 το πρωί στο 13ο χλμ στο ύψος της ΦΑΓΕ. Όλα έγιναν όταν ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε ΙΧ φορτηγό που πήγαινε προς την ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια τα δύο οχήματα έπεσαν πάνω σε επτά φορτηγά που είναι σταθμευμένα στο σημείο. Η εθνική οδός έκλεισε ενώ τα οχήματα απομακρύνθηκαν αρκετή ώρα μετά.


Εν τω μεταξύ, ακόμα πιο γερά νεύρα θα χρειαστεί να έχουν οι οδηγοί τα επόμενα 24ωρα αφού οι φορτηγατζήδες σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενισχύοντας τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων την Τρίτη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής υπάρχουν είκοσι μπλόκα με 796 φορτηγά γύρω από την πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση μελετά την εφαρμογή σχεδίου για την ομαλή λειτουργία της αγοράς με καύσιμα και προϊόντα από την Τετάρτη, εφόσον οι απεργοί συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου