LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Σαπίζουν» τα αντιλαθρεμπορικά πλοία

«Σαπίζουν» τα δύο καινούργια αντιλαθρεμπορικά πλοία του υπουργείου Οικονομικών. Ο «Ποσειδώνας» και ο «Ερμής» είχαν παρουσιαστεί διθυραμβικά το 2009, όμως έναν χρόνο μετά δεν έχουν αναλάβει ακόμη δράση! Υποτίθεται ότι θα συνέβαλαν στην προστασία του νόμιμου εμπορίου και τη θωράκιση των ελεγκτικών μηχανισμών.


Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ. Από τη μια οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισής τους και από την άλλη το προσωπικό είναι ελάχιστο. Δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις βασικές ανάγκες της υπηρεσίας, πόσο μάλλον να επανδρώσει τα δύο πλοία. Αποτέλεσμα είναι τα αντιλαθρεμπορικά να βρίσκονται καθηλωμένα στο λιμάνι.

Τα δύο πλοία που κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, είναι πλοία περιπολίας μέσα και γύρω από τα λιμάνια. Υποτίθεται ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για να καταφέρουν καίριο χτύπημα στο οικονομικό έγκλημα, όπως η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο που διαπράττονται στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Στο στόχαστρο έμπαινε κυρίως το παράνομο εμπόριο των πετρελαιοειδών προϊόντων και οι κερδοσκόποι της αγοράς πετρελαίου.
Αυτή τη στιγμή τα πλοία είναι σε αχρηστία, ενώ θα μπορούσαν να συμβάλλουν και στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών. Σημαντική εξάλλου θα ήταν η συμβολή τους και κατά της αρχαιοκαπηλίας, εμποδίζοντας τους απατεώνες να βγάζουν έξω από τη χώρα αρχαιότητες και άλλους θησαυρούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου