LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα ένταση και αποκλεισμοί στην εθνική οδό

Νέα ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο μπλόκο των ιδιοκτητών φορτηγών στο Σχιστό, όταν κάποιοι οδηγοί βγήκαν από τη δεξιά λωρίδα και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να κινηθούν προς την Αθήνα. Μόλις είδαν αυτήν την κίνηση, άμεση υπήρξε η επέμβαση των ΜΑΤ.

 Η Εθνική Οδός έκλεισε για 40 λεπτά και στα δύο ρεύματα. Τώρα έχει ανοίξει, ωστόσο έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα που θα περάσει ώρα για να εκτονωθεί.

Νωρίτερα, σε αποκλεισμό της Αθηνών – Κορίνθου είχαν προχωρήσει και στις 7.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης , που εξακολουθούν να διαφωνούν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για την απελευθέρωση των μεταφορών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί από τότε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στο ρεύμα προς Κόρινθο.
Σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως είπαν, οι ιδιοκτήτες άνοιξαν τον δρόμο μισή ώρα αργότερα. Όταν όμως λέμε «άνοιξαν», εννοούμε ότι άφησαν παρατεταγμένα τα οχήματά τους στις δύο δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας και άφησαν ελεύθερη μόνο μία, ώστε τα εκατοντάδες αυτοκίνητα να περνούν από εκεί ένα – ένα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ολόκληρη η Εθνική Οδός μετατράπηκε σε ένα απέραντο πάρκινγκ με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα μέχρι και το Δαφνί. Με βήμα σημειωτόν κινούνταν ωστόσο οι οδηγοί ΙΧ και στον άλλο εθνικό οδικό άξονα, την Αθηνών – Λαμίας, όπου επίσης βρίσκονται στην άκρη του δρόμου παρατεταγμένα φορτηγά.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί από τους ιδιοκτήτες φορτηγών έσπευσαν από μόνοι τους να αφαιρέσουν τις πινακίδες από τα οχήματά τους, προκειμένου να μην μπορεί να τις πάρει οι αστυνομία και να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κόντρα κυβέρνησης – φορτηγατζήδων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και έχει φτάσει στα άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου