LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΙΕΣΗ ΜΕΣΩ ............ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ

«’Η μου τα σκάτε ή φωνάζω την Αστυνομία». Κάπως έτσι μια 62χρονη από τον Πύργο, εκβίαζε ιδιοκτήτες καφετεριών στην κεντρική πλατεία της πόλης, εδώ και αρκετά χρόνια, χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τις καταγγελίες στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ή καταθέτοντας μηνύσεις, ως ενοχλημένη από τη μουσική και τη φασαρία που έκαναν οι θαμώνες των καταστημάτων τα βράδια.


Η 62χρονη γυναίκα με το πρόσχημα αυτό, συνήθιζε να καλεί την Αστυνομία πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της νύχτας. Για να σταματήσει αυτή την τακτική και να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων τις μηνύσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας, κάτι που είχε συνέπειες για αυτούς, η ηλικιωμένη φέρεται να τους ζητούσε χρήματα, τα οποία οι περισσότεροι έδιναν, προκειμένου να απαλλαγούν.
Η κατάσταση αυτή όμως φαίνεται πως παγιώθηκε και οι ιδιοκτήτες έβλεπαν πως είχαν απέναντί τους, έναν άνθρωπο που λειτουργούσε ως προστάτης, ως μπράβος νυχτερινών κέντρων. Μόνο που εδώ η απειλή δεν ήταν το «σπάσιμο» του καταστήματος, αλλά η «προστασία» από τις μηνύσεις και της καταγγελίες που έκανε η ίδια στην Αστυνομία. Το πρωί της Δευτέρας ένα από τα «θύματα» του εκβιασμού, προέβη σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.
Μέσα σε λίγες ώρες η 62χρονη είχε συλληφθεί, αφού πρώτα είχε πάρει από τον καταγγέλλοντα ποσό που είχε ζητήσει, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρήκαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί στην κατοχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου