LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

40.000 γυναίκες και παιδιά εκπορνεύονται κάθε χρόνο!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (trafficking) στη χώρα μας, όπως αυτά καταγράφονται στην έκθεση «Η προστασία τους είναι στα χέρια μας», που πραγματοποίησε το διεθνές δίκτυο οργανώσεων ECPAT International.


Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της ECPATγια το 2009, 40.000 γυναίκες και παιδιά, ηλικίας 12 έως 25 ετών, εκπορνεύονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.
Το σύγχρονο δουλεμπόριο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο διεθνές έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων. Η βιομηχανία του trafficking αποφέρει 27 δισ. δολάρια.
Αντίστοιχα ο αριθμός των παιδιών που είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή μαύρης εργασίας παγκοσμίως υπολογίζεται σε 1,2 εκ.
Στην Ελλάδα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας δείχνουν ότι μόνο 100 με 200 γυναίκες και παιδιά αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως θύματα εμπορίας.
Πώς όμως λειτουργεί το κύκλωμα;
Τα παιδιά τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από φτωχές οικογένειες και εξαθλιωμένες οικονομικά χώρες, απομακρύνονται από το σπίτι τους, πουλιούνται από τους ίδιους τους γονείς τους στους εμπόρους. Μετατρέπονται δια της βίας σε σύγχρονους δούλους και κακοποιούνται σεξουαλικά. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά πάσχουν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου