LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Εγχείρησαν 24χρονη χωρίς λόγο !!!

Μία απίστευτη ιστορία με μία 24χρονη ασθενή, η οποία είχε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και η διάγνωση που έκαναν από τον υπέρηχο στο νοσοκομείο, έδειξε πρόβλημα… σκωληκοειδίτιδας.

Η άτυχη κοπέλλα οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο, π,αρά το γεγονός ότι ο χειρουργός που θα την εγχείριζε, είχε τις εντάσεις του σχετικά με τη διάγνωση.
Τελικά η επέμβαση έγινε και στο χειρουργείο διαπιστώθηκε ότι όντως η 24χρονη κοπέλλα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα σκωλικοειδίτιδας, αλλά αφού είχε ήδη γίνει το χειρουργείο προχώρησαν στην αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας.

Ο γολγοθάς όμως της άτυχης κοπέλλας, δεν σταμάτησε εκεί αφού οι γιατροί έπρεπε να δουν, από που προέρχονταν οι ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα της κοπέλλας.
Τελικά οι εξετάσεις έδειξαν, ότι η 24χρονη κοπέλλα αντιμετώπιζε κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα.

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Την εγχείρησαν… χωρίς λόγο!!

- Ανάστατο είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης από περιστατικό ασθενούς που οδηγήθηκε στο χειρουργείο για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, χωρίς να αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα

- Παρά το γεγονός ότι εξ αρχής διαφώνησε με την προοπτική του χειρουργείου έμπειρος χειρουργός του Βοστάνειου, η επέμβαση έγινε καθώς οι γιατροί δεν ρίσκαραν να αποφασίσουν αντίθετα από την διάγνωση του ακτινολόγου



Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του δέχτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης από ένα περιστατικό η εξέλιξη του οποίου προκάλεσε «θόρυβο». Πρόκειται για την εγχείρηση μιας νεαρής γυναίκας για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας χωρίς να αντιμετωπίζει τέτοια ανάγκη!! Σύμφωνα με τα μέχρι χθες δεδομένα, οι χειρουργοί βρέθηκαν με «δεμένα τα χέρια» από τις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η ασθενής, καθώς η εκτίμηση για ανάγκη αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας… ήταν λανθασμένη. Τα «Νέα της Λέσβου» μόλις τις προηγούμενες ημέρες σε σχόλιο τους έθεσαν καίρια ερωτήματα ως προς το καθεστώς των ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων που γίνονται στο Νοσοκομείο. Σ’ αυτά τα ερωτήματα ουδείς έχει έως τώρα απαντήσει, ενώ το σπουδαιότερο, καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει για τη βελτίωση της κατάστασης την οποία γνωρίζουν καλά οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

Ειδικότερα:

Κλυδωνισμούς έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το περιστατικό μιας 24χρονης γυναίκας, η οποία οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας… χωρίς η ίδια να αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα!! Η υπόθεση τουλάχιστον μέχρι χθες διερευνώνταν σε ανεπίσημη βάση και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δείχνουν…λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης της ασθενούς κατά της ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη.

Η 24χρονη από τη Μυτιλήνη (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας) εισήχθη στο Νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα με πόνους στην κοιλιακή χώρα, ενώ εξήλθε προχθές Τετάρτη από το Βοστάνειο έχοντας προηγουμένως υποβληθεί σε μία απίστευτη ταλαιπωρία άνευ λόγου!

«Η κόρη μας υπεβλήθη σε εξέταση υπέρηχου προκειμένου να διαγνωστεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τη συνδρομή ιδιώτη γιατρού», δήλωσε χθες στα «Νέα της Λέσβου» αγανακτισμένος ο πατέρας της ασθενούς. Και συνέχισε: «Από την διάγνωση του υπέρηχου προέκυψε ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας, οπότε και προγραμματίστηκε άμεσα το χειρουργείο προκειμένου να απαλλαγεί από το πρόβλημα που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει». Όπως εξήγησε ο γονέας «όταν το χειρουργείο ολοκληρώθηκε οι γιατροί μας είπαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη σκωληκοειδίτιδα την οποία ωστόσο αφαίρεσαν, εφόσον υπέβληθη που υπεβλήθη άδικα στο χειρουργείο το παιδί μου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, με την προοπτική του χειρουργείου αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας για την 24χρονη διαφώνησε από την πρώτη στιγμή ο ένας εκ των χειρουργών που είχε εξετάσει την κοπέλα. Ωστόσο συνάδελφοί του έκριναν ότι έπρεπε να γίνει το χειρουργείο από τη στιγμή που ο υπέρηχος υποδείκνυε πρόβλημα στη σκωληκοειδίτιδα!



«Γολγοθάς Νο 2″



Εφόσον η 24χρονη ασθενής δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη σκωληκοειδίτιδα (η οποία έτσι κι αλλιώς αφαιρέθηκε στο χειρουργείο), οι γιατροί του Νοσοκομείου έπρεπε να βρουν από που προέκυπτε ο πόνος που αντιμετώπιζε στην κοιλιακή χώρα. Η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε δυο αξονικές τομογραφίες όπου και διαπιστώθηκε γυναικολογικό πρόβλημα.

«Σοκαριστήκαμε από το πρόβλημα που μας ανακοίνωσαν ότι έχει το παιδί μας, το οποίο είναι ελεύθερο και δεν έχει κάνει παιδιά» σημείωσε χθες η εφημερίδα μας ο πατέρας της ασθενούς.

Ευτυχώς που οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν προγραμμάτισαν για τη συγκριμένη περίπτωση ανοιχτό χειρουργείο (αφαίρεσης σάλπιγγας), αλλά προσέγγισαν το προβληματικό σημείο που υποδείκνυαν οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις λαπαροσκοπικά. Γιατί από τη λαπαροσκόπηση… δεν προέκυψε ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά έγινε λήψη δείγματος υγρού το οποίο και εστάλη προληπτικά για εργαστηριακό έλεγχο.

Η οικογένεια μέχρι χθες δεν είχε καταλήξει στο εάν θα προσφύγει τελικά στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Νοσοκομείου διεκδικώντας αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία που υπέστη, αν και στο «στόχαστρο της» μπαίνει ευθέως ο γιατρός που έκανε τη διάγνωση στον υπέρηχο.

Γεγονός είναι ότι μία ασθενής χειρουργήθηκε για πρόβλημα που δεν αντιμετώπιζε, ενώ πέραν της αγωνιάς και ταλαιπωρίας της 24χρονης και των συγγενών της, ο «θόρυβος» που έχει προκληθεί στο Βοστάνειο από όλη αυτή την υπόθεση, μόνο θετικό αντίκτυπο δεν έχει για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το προσωπικό του οποίου καταβάλλει καθημερινά έναν υπεράνθρωπο αγώνα αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη ιατρικών και υγειονομικών υλικών, αλλά το βασικότερο, από την έλλειψη εξοπλισμού.


Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου