LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


Στη σύλληψη του καταζητούμενου από την Ιnterpol με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ,45χρονου  καπετάνιου ,πλοίου μεταφορικής εταιρείας της αλλοδαπής που εμπλέκεται σε μια απίθανη υπόθεση μεταφοράς τόνων κοκαϊνης...

στην Ισπανία προχώρησαν την 23η Αυγούστου 2010 και ώρα 23.59 οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλύμνου.



Ο 45χρονος που διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία και έχει αγοράσει κατοικία στη Ρόδο κατηγορείται για συμμετοχή, ως καπετάνιος πλοίου, σε μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαϊνης. Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του ΑΤ Καλύμνου ενώ βάδιζε σε κεντρική οδό του Αγίου Νικολάου, δεσμεύτηκε και μεταφέρθηκε στο τμήμα ενώ αύριο πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της έκδοσης του στις δικαστικές αρχές της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του το ένταλμα εκδόθηκε από τον δικαστή D. Fernando Grande - Marlaska Gomez στη Μαδρίτη την 30η Ιουνίου 2008 ενώ ο 45χρονος Δωδεκανήσιος καπετάνιος κατηγορείται για μεταφορές κοκαϊνης το διάστημα Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου του 2006.
Περί τα τέλη του Νοεμβρίου 2006 το πλοίο με ονομασία "Zenith" μετέφερε στην Ισπανία ποσότητα κοκαΐνης μεγαλύτερη των 1.300 κιλών.
Η κοκαϊνη έφτασε λάθρα στην Ισπανία και διοχετεύτηκε στην στεριά με διάφορα ταχύπλοα σκάφη. Οι επιβάτες των σκαφών αυτών εντοπίστηκαν από τις αρχές της Ισπανίας και προσπάθησαν να πετάξουν την κοκαϊνη στη θάλασσα.
Τον Αύγουστο του 2006 το ίδιο πλοίο "Zenith" εντοπίστηκε από καταδιωκτικό σκάφος των λιμενικών αρχών της Ισπανίας ενώ μετέφερε αδιευκρίνιστη ποσότητα κοκαΐνης. Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου πέταξαν την κοκαϊνη στη θάλασσα.
Εν συνεχεία το μήνα Σεπτέμβριο του 2006 και ενώ το ως άνω πλοίο επισκευαζόταν στην Casablanca μετά την επιχείρηση που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2006 το κύκλωμα έκανε χρήση άλλου πλοίου για τη μεταφορά κοκαϊνης με την επωνυμία Skella Light.
Στο τελευταίο πλοίο μέλη του πληρώματος ήταν μεταξύ άλλων και Έλληνες και συγκεκριμένα οι Σ. Κ., Ι. Κ., Α. Σ. και Κ. Ο.
Στο πλοίο αυτό καπετάνιος ήταν ο Καλύμνιος. Το πλοίο αυτό χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Ισπανικές αρχές προσωρινά από την οργάνωση και πρόθεση του κυκλώματος ήταν να επαναχρησιμοποιηθεί για λαθρεμπόριο κοκαΐνης.
Θα αναχωρούσε από το λιμάνι της La Coruna στις 20 Σεπτεμβρίου 2006 επιστρέφοντας σε αυτό στις 24 Σεπτεμβρίου 2006 εξαιτίας προβλημάτων που είχε με τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα.
Ο 45χρονος φέρεται να αρνείται κάθε συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης ισχυριζόμενος ότι δεν ήξερε ποιο ήταν το περιεχόμενο του φορτίου του. Δούλευε όπως είπε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και μάλιστα ανασφάλιστος γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα και είχε ειδοποιηθεί να ενεργήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο 4 μέρες πριν τον απόπλου του πλοίου. Το φορτίο μετέφεραν όπως κατέθεσε δύο άλλοι Έλληνες ενώ ο ίδιος κατέβηκε σ' άλλο λιμάνι.

Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου