LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στέλνουν ασθενείς με σπασμένα πόδια στα σπίτια τους


Αυτά μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβούν και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου !!!

Σύμφωνα με καταγγελίες ασθενών, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ακυρώνονται καθημερινά χειρουργικές επεμβάσεις, γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Οι γιατροί όμως του ορθοπεδικού, ήταν κατηγορηματικοί.

«Σήμερα ήρθαν δύο ασθενείς που τους είχαμε στείλει σπίτια τους και επανήλθαν για να τους εγχειρήσουμε. Δυστυχώς όμως δεν έχουν έρθει ακόμα τα υλικά για τις εγχειρήσεις τους. Εκτός από αυτό όμως, σήμερα λείπει και ο …αποθηκάριος !!!»





Το χειρότερο όμως είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις, για να μην κρατούν τους ασθενείς μέσα στον νοσοκομείο μέχρι να έρθουν από την Αθήνα τα υλικά ,τους στέλνουν στα…σπίτια τους (!!!) και τους λένε ότι θα τους πάρουν τηλέφωνο, για να επανέλθουν.

Πολλά τέτοια περιστατικά έχει το ορθοπεδικό τμήμα, όπου οι γιατροί σύμφωνα με αυτά που μας είπαν, αναγκάζονται να στέλνουν τους ασθενείς στα σπίτια τους (!!!) και μάλιστα ανθρώπους με σπασμένα χέρια και πόδια, μέχρι να έρθουν από την Αθήνα, τα κατάλληλα χειρουργικά φάρμακα και υλικά.
Μιλήσαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Παύλο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι όντως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, αλλά όχι στο σημείο που οι γιατροί να στέλνουν τους ασθενείς, με σπασμένα τα πόδια στα σπίτια τους.
τα υλικά για τις εγχειρήσεις τους. Εκτός από αυτό όμως, σήμερα λείπει και ο …αποθηκάριος !!!»

Δυστυχώς λίγο αργότερα όλα τα καταγγελόμενα επαληθεύτηκαν στην αρχή από τους ασθενείς που υπήρχαν στα δωμάτια αλλά και από γιατρό του νοσοκομείου με υψηλή θέση ο οποίος αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα με στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Παύλο Παπαδόπουλος, προσπαθούσε να βρει άμμεσες λύσεις, ώστε τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην προμήθεια των υλικών να εκλείψουν και να μπουν τα χειρουργικά τμήματα του νοσοκομείου, στην ομαλή τους λειτουργία.

Μιλώντας επίσης με το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Χρήστο Θεοδώρου, μας εξήγησε ότι το Υπουργείο Υγείας τους έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν μέχρι τώρα οι προμήθειες, με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα ύπαρξης παρακαταθήκης μεγάλων ποσοτήτων ιατροφαρμακευτικού υλικού και να χρειάζεται έτσι ένας συντονισμένος προγραμματισμός από τους γιατρούς, ώστε να μην παρατηρούνται αυτές οι ελλείψεις.
 
αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου