LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μια χαρά αστυνόμευση βλέπει στο κέντρο ο Πάγκαλος!

Θετική χαρακτηρίζει την πορεία υλοποίησης των δράσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας την αύξηση της αστυνόμευσης, την αποτροπή κλοπών από τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ και του Η.Σ.Α.Π, καθώς και την καταπολέμηση του παραεμπορίου. .......


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι ήδη ψηφίστηκαν από τη Βουλή μέτρα που θα οδηγήσουν στην επιστροφή των κατοίκων στο Κέντρο και την ανάπλαση της περιοχής, όπως τα φορολογικά κίνητρα για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των κτηρίων των περιοχών «Γεράνι» και «Κεραμεικός-Μεταξουργείο».



Σε επίπεδο αστυνόμευσης, υπογραμμίζεται ότι από τους 2.085 νέους αστυφύλακες που ορκίστηκαν τον Οκτώβριο, οι 2.033 τοποθετήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, ενώ άλλοι 1.200 ειδικοί φρουροί θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, εφαρμόζεται ειδικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση των κλοπών-ληστειών στις εγκαταστάσεις και τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ και του Η.Σ.Α.Π., καθώς και η Β΄ Ζώνη Αστυνόμευσης στις περιοχές του Αγιου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Εξαρχείων και Πετραλώνων.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα σημεία εισόδου των παράνομων φορτίων. Για το λόγο αυτό, επισημαίνει η ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών εντάσσει ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων στα Τελωνεία, καθώς και συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ήδη είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για τα Ναρκωτικά, όπως η «απογκετοποίηση» του κέντρου με το κλείσιμο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο χρήστης αντιμετωπίζεται πλέον ως ασθενής και απευθύνεται στις νέες ειδικές μονάδες στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο χρόνος αναμονής για τη λίστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου