LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εικόνα παρακμής

Προβληματισμός επικρατεί στην φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου, μια από τις πιο σύγχρονες της χώρας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει αφεθεί στην τύχη της, με το θέμα της ασφάλειας να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ μπήκε στη φοιτητική εστία και η εικόνα που κατέγραψε είναι αποκαλυπτική. Λίγο μετά την απόπειρα διάρρηξης και τον εντοπισμό ακόμα και ναρκωτικών ουσιών..................


 μέσα στην εστία του Πολυτεχνείου, δύο δωμάτια καταληψιών, που για πολλούς αποτελούσαν το ορμητήριό τους, παραδόθηκαν στις φλόγες.
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν οι πρώην καταληψίες των 2 δωματίων της φοιτητικής εστίας ήρθαν για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Για αντίποινα έβαλαν φωτιά στα δωμάτια που διέμεναν καταστρέφοντας τα όποια αποδεικτικά στοιχεία. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα απειλώντας τους φοιτητές που μένουν στα επάνω δωμάτια.

Το θέμα της ασφάλειας έχει προβληματίσει πολλούς φοιτητές, ανάμεσά τους και τον Ν., ο οποίος έχει εγκαταλείψει το δωμάτιό του. Πρωτοετής, προτιμά να μένει εκτός εστίας, μετά τις 2 διαρρήξεις που έχει υποστεί. «Προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία και το καλοκαίρι... Δεν μπορώ να μείνω όσο είναι αυτή η κατάσταση έτσι ακριβώς. Χρειάζεται κάποια περισσότερη φύλαξη».
Άλλος ένας φοιτητής, ο Ε. δήλωσε στην κάμερα της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ: «Πάμε να χάσουμε μια πολύ καλή σειρά εγκαταστάσεων την οποία έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός».

Οι φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου άρχισαν να λειτουργούν το 2005 με τις καλύτερες προδιαγραφές. Όπως επισημαίνουν όμως φοιτητές και προσωπικό, σιγά - σιγά αρχίζουν να μαραζώνουν. Ζημιές που δεν αποκαθίστανται, ελλείψεις σε προσωπικό, μη καταβολή μισθών, ακόμη και προμηθευτές που δεν πληρώνονται συνθέτουν το παζλ των προβλημάτων.
Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και χωρίς να έχουν άλλο τρόπο για να σπουδάσουν, το σύνολο των φοιτητών της εστίας ελπίζουν τώρα γρήγορα να βρεθεί μια λύση.

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=221618 το βίντεο ντοκουμέντο


Του Αντώνη Αντζολέτου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου