LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πολίτες μήνυσαν τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Ο Συλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μηνυτήρια αναφορά για τους φοροφυγάδες.

Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται από τον Εισαγγελέα η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των φυσικών προσώπων, που είναι εκπρόσωποι των 5.955 εταιρειών που αναφέρονται στον κατάλογο των ληξιπρόθεσμων οφειλετών που δημοσιοποίησε...............

 το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και κατά παντός άλλου υπεύθυνου δημοσίου λειτουργού, που ενδεχομένως τους διευκόλυνε να φοροδιαφεύγουν.

Ο Σύλλογος ζητεί από τον Εισαγγελέα:

α. την άσκηση ποινικής δίωξης για τις αξιόποινες πράξεις της φοροδιαφυγής, της μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης του Φ.Π.Α., ή της παράλειψης υποβολής δήλωσης ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σύμφωνα με τους νόμους 2523/1997 και 3943/2011 σε βάρος των φυσικών προσώπων που είναι συνυπόχρεα για την την καταβολή των ποσών που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος των εταιρειών, λόγω της ιδιότητάς τους ως εκπροσώπων τους.

β. να ερευνήσει εάν υπάρχουν περιπτώσεις συνέργειας από πλευράς υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. στη διευκόλυνση της λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων (θεώρηση βιβλίων, έκδοση βεβαιώσεων φορολογικής ενημερότητας κλπ) κατά το διάστημα που οι εταιρείες αυτές ήδη είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ιδιαίτερα, για τις τυχόν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων Δ.Ο.Υ στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται, ότι αυτοί όντας επιφορτισμένοι με την αναγκαστική είσπραξη των αναφερόμενων στον κατάλογο βεβαιωμένων ποσών, επί σειρά ετών, με πράξεις ή με παραλείψεις τους, δεν πέτυχαν ή απέφυγαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου