LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αύριο η συνέχεια της δίκης για τους "Πυρήνες"

Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, των εννέα κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα...............

της παράδοσης ταυτοτήτων, που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από το δικαστήριο, διαμαρτυρόμενοι για τη διευκρίνιση της προέδρου όσον αφορά στις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα.
Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο παραμένουν εντός του χώρου. Η διευκρίνιση προκάλεσε εντονότατη αντίδραση, τόσο από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που έκαναν λόγο για εμπαιγμό όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη, όσο και των κατηγορουμένων.
Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν.
Η πρόεδρος επανέλαβε ότι η απόφαση έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα ένταση στην αίθουσα.
Ένταση μεταξύ της υπεράσπισης και της έδρας δημιουργήθηκε, επίσης, όταν η πρόεδρος γνωστοποίησε πως την ενημέρωσαν ότι δεν είναι εφικτή η μαγνητοφώνηση των πρακτικών.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους κατηγορούμενους ώστε να πάρουν τη συναίνεσή τους για να προσφύγουν κατά της απόφασης τόσο για το θέμα των πρακτικών όσο και για το θέμα των ταυτοτήτων, καθώς, όπως τόνισαν, η πρόεδρος με την εκφώνηση της απόφασης για πρακτικά και ταυτότητες δεν διευκρίνισε εάν είναι διάταξή της ως διευθύνουσας ή απόφαση του δικαστηρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου