LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Έκκληση Πελεγρίνη για εκκένωση της Νομικής από τους μετανάστες

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από οικονομικούς μετανάστες παραχώρησε το πρωί η Πρυτανεία.

«Δεν υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά του πανεπιστημίου», τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνης, που υποστήριξε ότι ενημέρωσε τις αρχές, μόλις ενημερώθηκε ότι έρχονται οι λαθρομετανάστες από την Κρήτη και ζήτησε να βρεθεί χώρος να διαμείνουν.
«Η καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών........

 αποτελεί κατάχρηση του δικαιώματος του ασύλου. Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα των μεταναστών, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι πρωτίστως ζήτημα της πολιτείας», είπε ο κ. Πελεγρίνης που κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, την υφυπουργό, Α. Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηνών, Γ. Καμίνη, σε έκτακτη σύσκεψη.
Πρόσθεσε ότι υπήρχε μια συνεχής επαφή με τους εκπροσώπους των μεταναστών και στάλθηκαν στον χώρο γιατροί να παράσχουν τη βοήθειά τους.
Οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται υπάρχει καθαριότητα και δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.
Επίσης, έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό για εκκένωση του κτιρίου εντός της ημέρας, ενώ κατήγγειλε όσους επένδυσαν στην εκμετάλλευση του ασύλου για κομματικές σκοπιμότητες.
O αντιπρύτανης παίρνοντας τον λόγο επανέλαβε ότι η μετάθεση ευθυνών από την Πολιτεία στο Πανεπιστήμιο «απλά διευκολύνει την μη λύση του προβλήματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου