LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μετ´ εμποδίων οι μετακινήσεις και τη Δευτέρα

Γολγοθάς αναμένεται να είναι οι μετακινήσεις στην Αττική τη Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Κλιμακώνουν τις μετακινήσεις τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Έτσι εκτός από τις ήδη γνωστές στάσεις που έχουν εξαγγείλει......................

 από τις 11:00 έως τις 16:00 οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και τον Ηλεκτρικό.
Εντωμεταξύ σε ισχύ τίθεται από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου το νέο τιμολόγιο των εισιτηρίων, ενώ σε ό, τι αφορά τα παλιά, που έχουν ήδη αγοράσει οι επιβάτες, αυτά θα ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.
Από τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου, όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιά εισιτήρια θα μπορούν να τα ανταλλάσουν με νέα εισιτήρια ίσης αξίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό στο «Σύνταγμα» και το «Πανεπιστήμιο».
Σε ό, τι αφορά το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για την ψήφισή του, μετά και την κατάθεσή του στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο από τις υποχρεωτικές μετατάξεις εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011, ενώ προτεραιότητα στις μετατάξεις δίνεται στους αποσπασμένους εκτός ΟΑΣΑ εργαζόμενους.
Στο νέο κείμενο του νομοσχεδίου, που προέκυψε μετά από διαβούλευση, αφαιρέθηκε και ο όρος κατάργηση των ΣΣΕ και πλέον γίνεται λόγος για αντικατάσταση ΣΣΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου