LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, μετά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους των οργανώσεων των νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, μετά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους των οργανώσεων των νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα......

 κ.κ.: Syed Mohammad Jamil -Πακιστάν (Πρόεδρος Πολιτιστικών Συλλόγων), Mahmad Ζahir (Πρόεδρος Αφγανικής Κοινότητας), Zalmay Pasnton (Αντιπρόεδρος Αφγανικής Κοινότητας), Nαϊμ Ελγαντούρ (Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας), Shabbir Mohammad (Εκπρόσωπος του Υπερπόντιου Σωματείου Πακιστανών), Dr . Zainul Abedin (Πρόεδρος της Κοινότητας του Bagladesh), Zaki Sidi Mahamed (Πρόεδρος Μαροκινής Κοινότητας), Abderrahim Zouhri (Αντιπρόεδρος Μαροκινής Κοινότητας), Ghias Mallichoo (Συριακής Κοινότητας Αθηνών).




«Θέλουν μια ειρηνική συμβίωση στη χώρα όσοι βρέθηκαν απόψε εδώ. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας περνάει μια δύσκολη στιγμή. Γιατί αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση και ολόκληρος ο ελληνικός λαός καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, προκειμένου να βγούμε από αυτή την οικονομική κρίση. Με κάθε τρόπο επιχειρούμε να λύσουμε τα προβλήματα των μεταναστών. Γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός μας, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας ο ίδιος μεγάλη ευαισθησία για τη θέση των μεταναστών, έχει ο ίδιος βάλει τη σφραγίδα του στην πιο προοδευτική πολιτική μετανάστευσης που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα.



Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ολοκληρώθηκε το νέο πλαίσιο νόμου, που δημιουργεί μια νέα υπηρεσία ασύλου στη χώρα. Και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες εξέτασης σε πρώτο βαθμό εδώ και δύο εβδομάδες από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου μας και λειτουργούμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Αύριο ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των στελεχών των νέων επιτροπών για την εξέταση των προσφυγών. Μια εκπαίδευση που γίνεται με τη συνεργασία του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας και από τη Δευτέρα ξεκινάει και η διαδικασία του δεύτερου βαθμού. Αυτή η πολιτική, είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι πολιτική επιλογή δική μου προσωπικά. Είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γιατί ακριβώς θέλουμε να δώσουμε μια λύση στο μεγάλο θέμα που απασχολεί όλους τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.



Επαναλαμβάνω, όσοι έχουν το δικαίωμα Ασύλου θα το πάρουν, όσοι έχουν δικαίωμα Διεθνούς Προστασίας θα την έχουν.

Όλοι οι υπόλοιποι μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα θα έχουν τα δίκαιά τους και τη νομιμοποίηση τους με τον τρόπο τον οποίο προβλέπουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Για όλους τους υπόλοιπους και πάλι η Ελληνική Κυβέρνηση θα φροντίσει, ούτως ώστε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να βρούμε λύση και για τα δικά τους θέματα. Γι’ αυτό το λόγο, απευθύνω έκκληση, μην αποδεχτείτε τις προκλήσεις που ορισμένοι επιχειρούν να κάνουν αυτή την περίοδο. Αυτή την περίοδο είναι πολλοί εκείνοι που επιβουλεύονται τη θέση των μεταναστών στην Ελλάδα. Είναι πολλοί εκείνοι που επιβουλεύονται τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Είναι πολλοί εκείνοι που επιβουλεύονται την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου ακριβώς να έχει μια καθαρή μεταναστευτική πολιτική. Γι αυτό το λόγο, απευθύνω έκκληση σε όλους, μείνετε μακριά και μην ακούτε τις φωνές εκείνων που επιχειρούν με κάθε τρόπο να εντάξουν τους μετανάστες σε κινήσεις βίας, σε κινήσεις έντασης, που έχουν μόνο στόχο πολιτικά συμφέροντα και πολιτικές επιδιώξεις μακριά από τα συμφέροντα των μεταναστών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου