LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ

Απεργία πείνας ξεκινούν 300 μετανάστες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι αλλά και όλοι οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Οι μετανάστες έφτασαν το πρωί της Κυριακής από τα Χανιά στο λιμάνι του Πειραιά.
Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στο χώρο του πεζόδρομου της Μασσαλίας στην Νομική Σχολή, αφού προηγουμένως...............


 νεαρά άτομα τους διευκόλυναν σπάζοντας τις ενδιάμεσες πόρτες του κτιρίου τις οποίες είχαν χτίσει οι πρυτανικές αρχές ενώ κάποιοι άλλοι ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη.

Όπως μετάδωσε το Mega, ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην Νομική, υπάρχουν και άνθρωποι άρρωστοι σε άθλια κατάσταση. Γίνεται λοιπόν μια προσπάθεια να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο ως την Παρασκευή που τους έχουν δώσει προθεσμία οι πρυτανικές αρχές.
Σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» αναφέρεται ότι η απεργία πείνας «αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού».
Αντιδράσεις φοιτητικών παρατάξεων

Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, η οποία και πρόσκειται στην κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.Εν, δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί "αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα".
Η ΠΑΣΠ αν και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι "σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας".

Και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει:
"Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου