LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Με απεργία πείνας απειλούν οι «Πυρήνες»

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Οι  κατηγορούμενοι ανακάλεσαν τις εντολές τους προς τους συνηγόρους τους, αποχώρησαν από τη διαδικασία .....................

και δήλωσαν ότι ξεκινούν αποχή συσσιτίουΕπίσης, δήλωσαν στο δικαστήριο ότι αν προχωρήσει στο διορισμό νέων συνηγόρων θα ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Η στάση των κατηγορουμένων ήταν ουσιαστικά αντίδραση στην απόφαση του δικαστηρίου να εφαρμόζεται το μέτρο της παρακράτησης ταυτοτήτων σε όσους εισέρχονται στο χώρο.
Στη δήλωση των έξι κρατούμενων κατηγορουμένων που ανέγνωσε ο Γιώργος Καραγιαννίδης και με την οποία είπαν ότι συντάσσονται και οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι, αναφέρεται: «Είμαστε ανυποχώρητοι για την παρακράτηση των στοιχείων των συντρόφων μας».
Ο Γ. Καραγιαννίδης έκανε λόγο για κατασταλτικό χαρακτήρα του μέτρου και είπε ότι οι κατηγορούμενοι θέλουν να μεταφέρουν τη φωνή τους έξω από τα τείχη της φυλακής. Στη δήλωση γίνεται αναφορά και στους δημοσιογράφους, τους οποίους χαρακτηρίζει «διαστρεβλωτές της πραγματικότητας σε απευθείας σύνδεση με την Αντιτρομοκρατική.
«Οπως έχουν εκθέσει τις προσωπικές μας ζωές και των οικογενειών μας, έτσι είναι κι αυτοί εκτεθειμένοι».
Λίγο πριν από την αποχώρηση των κατηγορουμένων η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο λόγω του υψηλού κόστους που θα απαιτηθεί δεν είναι δυνατή η καταγραφή (μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση) των πρακτικών της δίκης.
Η υπεράσπιση αντέδρασε και στην απόφαση για την παρακράτηση των ταυτοτήτων και για το ζήτημα των πρακτικών, ενώ η συνήγορος του Παναγιώτη Αργυρού Ιωάννα Κούρτοβικ ζήτησε από το δικαστήριο μέσω του εισαγγελέα να κινήσει όλες τις νόμιμες πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να εντοπιστεί ο ένοχος και να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις για τη διαρροή καταθέσεων συγγενών των κατηγορουμένων σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Σύμφωνα με την κ.Κούρτοβικ, πρόκειται περί ατοπήματος ενώ η πρόεδρος χαρακτήρισε τη δημοσιοποιήση αυτών των στοιχείων «ασχήμια».

Κατά την αποχώρηση των κατηγορουμένων προς τα κρατητήρια δεκάδες φίλοι τους φώναζαν συνθήματα ενώ πολλοί από αυτούς με υψωμένες γροθιές τους φώναζαν «γερά, γερά, περήφανοι και δυνατοί».
Το δικαστήριο διέκοψε την λειτουργία του και η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.
Λίγο πριν τη διακοπή του δικαστηρίου σημειώθηκε μεγάλη ένταση με αφορμή τη διαταγή της προέδρου προς τους αστυνομικούς για να απομακρυνθεί από την αίθουσα μία νεαρή κοπέλα, που μίλησε δυνατά.
Οταν οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να τη βγάλουν από την αίθουσα, μαζεύτηκαν γύρω τους δεκάδες νεαροί φωνάζοντάς τους να μην την αγγίζουν και να μην τη σπρώχνουν.
Η κατάσταση γρήγορα εκτραχύνθηκε, άρχισαν οι μεν να σπρώχνουν τους δε και στην αίθουσα εμφανίστηκε διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, οι άνδρες της οποίας με τα γκλομπ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την αίθουσα τους νεαρούς που φώναζαν και έσπρωχναν τους αστυνομικούς.
Στο μεταξύ, ακούγονταν δυνατά χτυπήματα της πόρτας από την πλευρά των κρατητηρίων και ο επικεφαλής της φρουράς εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, (τα μέλη του δικαστηρίου είχαν κατέβει από την έδρα λόγω της έντασης) και άρχισε να φωνάζει ότι οι κρατούμενοι επιχειρούν να φύγουν.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς το μέρος των κρατητηρίων και διαπίστωσαν ότι οι έξι κατηγορούμενοι είχαν φύγει από το δωμάτιο κράτησης και είχαν μετακινηθεί τρέχοντας προς τον προαύλιο χώρο.
Ο επικεφαλής της φρουράς φώναζε να λάβουν μέτρα οι αστυνομικοί για να μην υπάρξει απόδραση και μέσα στη δικαστική αίθουσα επικρατούσε πανζουρλισμός.
Τελικά, η διμοιρία της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης έσπευσε στην πίσω πλευρά της αίθουσας μαζί με δύναμη από τη φρουρά των φυλακών και οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ξανά στο χώρο των κρατητηρίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου