LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ,ΑΛΛΑ ΜΕ 85 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ...........

Αγγελία λιτή, χωρίς πολλές λεπτομέρειες που όμως αρχίζει με τη μαγική λέξη «Χαρίζεται»!

Είναι αρκετή αυτή η λέξη για να τραβήξει βλέμματα και ενδιαφέρον ανάμεσα στις χιλιάδες αγγελίες της εφημερίδας.
«Χαρίζεται χώρος, συνολικού εμβαδού 50 τ.μ., 3ου ορόφου, για κατοικία.»



Τα εύκολα συμπεράσματα είναι δύο: Πρώτον ότι πρόκειται για σπίτι που χαρίζεται και δεύτερον ότι ο συγγραφέας είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος αφού σε περίοδο κρίσης αποφασίζει -όχι να πουλήσει- αλλά να χαρίσει ένα από τα διαμερίσματα που διαθέτει.
Θα του παίρναμε συνέντευξη και θα του ανάβαμε και κερί στην εκκλησία αν όντως επρόκειτο πραγματικά για το κουβαρνταλίκι που φανταζόμαστε. Κερί τελικά ποτέ δεν του ανάψαμε, αλλά συνέντευξη θέλουμε να του πάρουμε αν τελικά τον βρούμε!

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία «Κ» κάλεσε στα γραφεία μας και μας ανέφερε την «περίεργη» αγγελία και την ακόμη πιο περίεργη συνομιλία που είχε με τον «δωρητή».

Της εξήγησε πως πρόκειται για διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όντως 50 τ.μ. και τρίτου ορόφου. Η κυρία «Κ» αμέσως του απάντησε πως αποδέχεται ευχαρίστως τη δωρεά και ζήτησε λεπτομέρειες για την μεταβίβαση.

Και εκεί το πράγμα αμέσως άλλαξε. Ο συγγραφέας της αγγελίας και «δωρητής» του διαμερίσματος της εξήγησε πως το διαμέρισμα θα το αποκτήσει μόνο αν αυτό...το θέλει η τύχη της. Εν ολίγοις, μαζί με όλους του υπόλοιπους ενδιαφερόμενους θα έμπαινε σε κλήρωση και αν κέρδιζε, το διαμέρισμα θα ήταν δικό της.

Η «Κ» απογοητευμένη μεν, αισιόδοξη δε, θέλησε να συνεχίσει και έδωσε την έγκριση να προστεθεί το όνομά της στην λίστα των ενδιαφερομένων. Τότε το θέμα έγινε πιο «τζούσι», όπως λένε και στα μεσημεριανά.

Ο ιδιοκτήτης του «προς δωρεά» διαμερίσματος της εξήγησε πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε να πληρώσει δικαίωμα συμμετοχής που αντιστοιχεί σε 85 ευρώ που θα όφειλε να καταθέσει σε λογαριασμό του στην τράπεζα, και συνέχισε τονίζοντας πως το ποσό αυτό είναι μηδαμινό μπροστά στην απόκτηση ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας που αν ήθελε η τύχη της θα το αποκτούσε.

Της χάριζαν γάιδαρο, τον κοίταζε στα δόντια.

Η «Κ.» προκειμένου να αποφασίσει αν θα καταθέσει τα 85 ευρώ, θέλησε να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με το διαμέρισμα και ζήτησε να το δει. Η απάντηση που πήρε ήταν οτι ο ιδιοκτήτης βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη. Μόλις θα τον ειδοποιούσε η τράπεζα για την κατάθεση των χρημάτων, εκείνος θα έστελνε στην συμμετέχουσα ένα φάκελο με το κουπόνι της συμμετοχής στην κλήρωση και φωτογραφίες του διαμερίσματος, που σημειωτέον στην αγγελία αναφέρεται ως «χώρος 50 τ.μ.» και μεταξύ μας, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το πλυσταριό μιας ταράτσας!


Μετά και από αυτή τη «γροθιά» η «Κ.» αποφάσισε να μην συνεχίσει τη συνομιλία της, να μην καταθέσει τα 85 ευρώ και να μην συμμετέχει στην κλήρωση για δωρεά ενός διαμερίσματος. Αντ' αυτού κάλεσε στα γραφεία μας προκειμένου να επιστήσει την προσοχή των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων.

Ας σημειωθεί πως μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δει την αγγελία 478 επισκέπτες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας. Αν από αυτούς έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση οι μισοί, δηλαδή οι 239, τότε ο ιδιοκτήτης έχει ήδη εκταμιεύσει 20.315 ευρώ, για έναν χώρο 50 τ.μ. που «χαρίζει».
Μέχρι την ώρα της κλήρωσης μπορεί να έχει αποκτήσει περισσότερα χρήματα από αυτά που θα εισέπραττε αν το πουλούσε και μάλιστα χωρίς να το δείξει στον αγοραστή. Επίσης, αν είναι κακόβουλος, μπορεί να μην κάνει ποτέ την κλήρωση, να αλλάξει το κινητό του και να κρατήσει τα χρήματα που πλέον του ανήκουν.
Φαίνεται πως ο Έλληνας δε λυγίζει στην κρίση. Πάντα υπάρχουν τρόποι για να βγάλεις χρήματα. Αρκεί να υπάρχουν «καλόπιστοι» πολίτες.

Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου