LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Υπό το σύνθημα «γίνε κι εσύ μέρος της ιστορίας» ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, 2.500 χρόνια μετά την ιστορική μάχη. Στους δρόμους του Λεκανοπεδίου τρέχουν περισσότερα από 20.000 άτομα από κάθε γωνιά της γης, αθλητές, πολίτες και επώνυμοι!


Άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας συμμετέχουν στην κλασσική διαδρομή από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, όπως έκανε ο Αθηναίος οπλίτης 2.500 χρόνια πριν για να φωνάξει «νενικήκαμεν», αλλά και ο Σπύρος Λούης που δοξάστηκε το 1896. Επίσης, κούρσες των 5 και 10χλμ. θα ξεκινήσουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Εκτός από την επέτειο της ιστορικής μάχης, ο φετινός Μαραθώνιος είναι ξεχωριστός λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Αθλητές από 88 χώρες του κόσμου δίνουν το παρών, με τους Αμερικανούς να ανέρχονται σε 2.250 και τους Έλληνες να ξεπερνούν τους 3.000! Παράλληλα, τρέχουν δρομείς από ευρωπαϊκές χώρες, την Νέα Ζηλανδία, το Μακάου, τις Παρθένες Νήσους, τη Σρι Λάνκα, το Παλάου, την Χιλή, το Περού και την Νικαράγουα.
Στην κλασσική διαδρομή λαμβάνει μέρος και ο πρίγκιππας της Σερβίας, Φίλιππος, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Σάμουελ Ζμπόγκαρ, καθώς και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν.
Στην κούρσα των 10χλμ. τρέχουν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και  ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου