LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Παρέλαση με βροχή

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.....................


Παρά τη βροχή την παρακολούθησαν πολλοί Θεσσαλονικείς, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος ,ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης τόνισε ότι « Η Ελλάδα δικαιούται να είναι περήφανοι» και πρόσθεσε ότι « Είμαστε κύριοιτου μέλλοντός μας» , σημείωσε ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία και κατέληξε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότιχώρα μας θα πετύχει και θα κερδίσει το στοίχημα.

Να σημειωθεί ότι σε Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος , όπως στο Δήμο Νεάπολης,οι παρελάσεις δεν έγιναν λόγω της κακοκαιρίας.



Παρέλαση στην Αθήνα



Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος, εορτάστηκε η επέτειος του "ΟΧΙ".

Για την ανάγκη της ενότητας και εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, έκαναν λόγο, η υπουργός Παιδείας αλλά και βουλευτές, που παρέστησαν στην παρέλαση.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε ότι η Ελλάδα, πρέπει να έχει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Προϋπόθεση όμως γι΄αυτο, πρόσθεσε, είναι να προτάξουμε το συλλογικό του ατομικού συμφέροντος, το εθνικό του κομματικού.

Σε όλα τα επίπεδα να επιτευχθεί δημοκρατική συνεννόηση. Κυρίως αυτό πρέπει να συμβεί στην Παιδεία. Εμείς προχωρούμε στο νέο Λύκειο, στο νέο σχολείο στο νέο Πανεπιστήμιο, για να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά μας, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

Σε ερώτηση πως σχολιάζει το δίλημμα περί εκλογών, δεν θέλησε να απαντήσει λέγοντας ότι πρέπει να παραμείνουμε στο μήνυμα της επετείου του ΄40.

Η Ελίζα Βοζενμπεργκ, από πλευράς ΝΔ, αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειος και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά με σοβαρότητα και ευθύνη.

Εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ, ο Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη και δύσκολη, αλλά ο ελληνικός λαός ενωμένος θα τα καταφέρει.

Τέλος, ο Γρηγόρης Νιώτης, εκ μέρους της Βουλής, ανέφερε ότι οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από το '40, που ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος με πνεύμα αυτοθυσίας. Και σήμερα είναι εν κινδύνω η χώρα και οφείλουμε να αντλήσουμε από τα διδάγματα εκείνης της εποχής, είπε.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, 5 ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους special olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.

Πριν την παρέλαση, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Το πρωί, έγινε δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου