Τριπλασιάστηκαν φέτος στη Μεσσηνία, σε σχέση με πέρυσι, τα φαινόμενα ρευματοκλοπής, όπως προκύπτει από τις 45 περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα από τους ελέγχους της ΔΕΗ, δηλώνει ο προϊστάμενος ΔΕΗ Καλαμάτας Ευστάθιος Παπαντωνόπουλος.
Οι 29 από τις περιπτώσεις αυτές, έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Τριφυλίας, από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, κυρίως σε επιχειρήσεις της περιοχής -σύμφωνα με τον προϊστάμενο του πρακτορείου της ΔΕΗ ................................
στα Φιλιατρά Παναγιώτη Ανδριανόπουλο. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι ρευματοκλοπές, στην Τριφυλία, εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές των Γαργαλιάνων, του Μαράθου, της Χώρας και του Καλού Νερού και αφορούν κυρίως παροχές σε επιχειρήσεις. Τα πιο πάνω στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν σχετικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί στην «Ε» το Σεπτέμβριο, καθώς μέχρι τότε είχαν αποκαλυφθείήδη 14 περιπτώσεις, όταν ολόκληρο το 2009 είχαν διαπιστωθεί στη Μεσσηνία συνολικά 18 κρούσματα.Ο Ε. Παπαντωνόπουλος σημειώνει, ωστόσο, ότι η αύξηση του αριθμού των παραβάσεων ενδεχομένως να προκύπτει από την ένταση με την οποία γίνονται φέτος οι έλεγχοι –οι οποίοι θα συνεχιστούν χωρίς... διαλείμματα.
«Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι οι επεμβάσεις στους μετρητές -πράξεις παράνομες βεβαίως- προκύπτουν κατά βάση σε αστικά κέντρα και λιγότερο στην ύπαιθρο, στα χωριά» παρατηρεί ο προϊστάμενος ΔΕΗ Καλαμάτας. Ως ρευματοκλοπές θεωρούνται οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στα μετρητικά και άλλα συστήματα της ΔΕΗ, με στόχο φυσικά τη μη –ή έστω τη μειωμένη- καταγραφή της ενέργειας που καταναλώνεται. Ας σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού είχαν συλληφθεί για ρευματοκλοπή στο νομό μας 9 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Οι ποινές που έχουν επιβληθεί φθάνουν μέχρι και τους 6 μήνες φυλάκιση, ενώ ο παραβάτης υποχρεώνεται να καταβάλει στο πολλαπλάσιο το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος που έκλεψε, καθώς η ΔΕΗ χρεώνει αναδρομικά τη μη καταγραφείσα ισχύ -εκτιμώντας παλιότερες καταναλώσεις. Ο παραβάτης θα καλύψει και κάθε έξοδο για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκαλέσει σε εγκαταστάσεις και υποδομές της Επιχείρησης. Καταλήγοντας ο Ε. Παπαντωνόπουλος τονίζει ότι δεν είναι καθόλου αμελητέος ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή από τις αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις στα συστήματα της ΔΕΗ.
Αναδημοσίευση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου