LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ αύριο, στις 11 το πρωί θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.




Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια ιστορική καμπή, γιατί δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη δοξολογία.



Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνησή του για να βγει η χώρα από την κρίση, καθώς και στη μεταρρύθμιση που φέρνει ο «Καλλικράτης».



«Ο νέος αυτός αυτοδιοικητικός θεσμός που σπάει τα δεσμά μιας εξάρτησης πελατειακής και συγκεντρωτισμού και δίνει φτερά στην περιφέρεια ... Αυτό ακριβώς κάνουμε: Απελευθερώνουμε δυνάμεις και μαζί δίνουμε τη μάχη να φτιάξουμε την Ελλάδα που θα είναι μια Ελλάδα ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης διαφάνειας και δημοκρατίας. Αυτή είναι η βούληση του ελληνικού λαού, αυτή τη βούληση υπηρετούμε και θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.



«Τιμούμε σήμερα την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας που γιορτάζει. Μια τέτοια μέρα δεν θα μπορούσα να λείψω από την Θεσσαλονίκη. Μία Θεσσαλονίκη που έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει το κέντρο, το επίκεντρο των μεγάλων αναπτυξιακών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και ο προορισμός όλων των κομμάτων πέρα και πάνω από ιδεολογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.



Την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου εκτός του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρακολούθησαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.



Λόγω ίωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν συμβουλής του ιατρού του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απέχει από τις δραστηριότητές του ως το τέλος της εβδομάδας, για προληπτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου