Ό,τι χειρότερο για τις σταφιδοκαλλιέργειες ήταν η ξαφνική νεροποντή και η χαλαζόπτωση στα ορεινά της Αιγιάλειας, καθώς προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και καταστροφή στον καρπό, που ήταν έτοιμος για τρύγο. Μέχρι στιγμής, γίνεται λόγος για καταστροφή σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 50%) των καλλιεργειών σταφίδας από χοντρό χαλάζι, ενώ στο κέντρο του Αιγίου κεντρικές...................
οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν κατεβάζοντας ό,τι σκουπίδια και χώματα έβρισκε στο διάβα του το νερό.
Αρκετοί κάτοικοι παραπονιούνται για τα βουλωμένα φρεάτια της γειτονιάς τους, που είχαν ως αποτέλεσμα το νερό να περάσει σε κάποιες περιπτώσεις τα πεζοδρόμια και να "γλείψει" τις πόρτες των ισογείων κατοικιών και καταστημάτων τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου κλήθηκε να αντλήσει νερά από υπόγεια δύο σπιτιών, ενώ κι ένα πεύκο έπιασε φωτιά μετά από κεραυνό που έπεσε σε περιοχή πάνω από τις Δάφνες, χωρίς όμως να προκληθεί εκτεταμένη πυρκαγιά.
Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιουργήθηκαν, όπως με κάθε νεροποντή εξάλλου, στη γέφυρα Μεγανίτη όπου το νερό έφτασε σε ύψος το ένα μέτρο αλλά και στη Ζωοδόχου Πηγής στο ύψος των παραλιακών καταστημάτων, που σημειωτέον είναι οδικές αρτηρίες δικαιοδοσίας της ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρατημένες εδώ και χρόνια στο έλεος των καιρικών συνθηκών, χωρίς σχεδόν καμία βελτιωτική παρέμβαση.
Ειλικρινά, δεν μπορεί κανείς πολίτης να αντιληφθεί γιατί με την πρώτη βροχή θα πρέπει η γέφυρα Μεγανίτη να μετατρέπεται σε λίμνη -και μιλάμε για ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία για την Παλαιά Εθνική Οδό που, λόγω των (σταματημένων) έργων στην κατ'ευφημισμόν Νέα Εθνική Οδό, έχει πολλή κίνηση καθημερινά με ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία κλπ.
αναδημοσίευση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου