LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006

Κύκλωμα απατεώνων το οποίο πωλούσε... αέρα μέσω του διαδικτύου, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Τα μέλη του , δύο αλλοδαπές ηλικίας 31και 29ετών και ένας Έλληνας ηλικίας 40 ετών, διαφήμιζαν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων ότι πουλούσαν προιόντα και υπηρεσίες και όταν οι «πελάτες» κατέθεταν τα χρήματα για την αγορά σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, γινόταν... καπνός.
Όπως διαπιστώθηκε από τη σχετική έρευνα των αστυνομικών, το κύκλωμα δρούσε από το 2006 και πέτυχε με την απάτη αυτή να ….............
φουσκώσει με αρκετές χιλιάδες ευρώ τον λογαριασμό του.

Οι εμπνευστές της απάτης «πουλούσαν» από ζώα έως υπηρεσίες…
Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, οι διευθύνσεις κατοικίας των ατόμων που είχαν ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να τους καταθέτουν τα χρήματα όσοι έπεφταν στην παγίδα τους και «αγόραζαν» προϊόντα ήταν ψεύτικες, εκτός βέβαια από τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις αναλήψεις.
Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεσε έφτασαν στην εξιχνίασή της έπειτα από συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και από ηλεκτρονική ανάλυση των δεδομένων.
Εν συνεχεία εντόπισαν τα μέλη του κυκλώματος και τους λογαρισμούς τους στην τράπεζα και όταν μία γυναίκα ηλικίας 31 ετών, η οποία συμμετείχε στην απάτη, πήγε σε υποκατάστημα της Αττικής να κάνει ανάληψη από τα χρήματα που του είχαν καταθέσει οι «πελάτες» , συνελήφθη επ αυτοφώρω.
Σε έρευνα στο σπίτι της βρέθηκαν:
ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
πέντε βιβλιάρια καταθέσεων
ένα τιμολόγιο της εφημερίδας
δύο χειρόγραφες σελίδες με καταχωρημένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις( emails) και αριθμούς κινητών τηλεφώνων
μία τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών
πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Η υπόθεση διερευνάται και από την Ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου