LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Eξοντώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ο τρομοκράτης Μ.Βαγκάμποφ

Mεγάλη αντιτρομοκρατική επιτυχία για τις ρωσικές δυνάμεις στον Καύκασο. Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας εξόντωσαν στην καυκάσια δημοκρατία του Νταγκεστάν σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγες ώρες από την ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, τον Μαγκομεντάλι Βαγκάμποφ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, στις οποίες έπεσαν νεκροί και άλλοι τέσσερις τρομοκράτες ισλαμιστές. Ο Βαγκάμποφ ήταν ο επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών που σχεδίασαν και εξετέλεσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 29ης Μαρτίου στο μετρό της Μόσχας με την έκρηξη παγιδευμένων γιλέκων των "μαύρων χηρών".

«Ο Βαγκάμποφ ήταν ο οργανωτής των επιθέσεων αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας και ενεπλέκετο ενεργά στη στρατολόγηση νέων στην παρανομία και οργάνωνε την εκπαίδευση των καμικάζι» αναφέρει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Βαγκάμποφ ήταν σύζυγός της Μαριάμ Σαρίποβα, μίας από τις γυναίκες-καμικάζι που εξετέλεσαν τη μία από τις επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις -οι πρώτες στη Ρωσία μετά από έξι χρόνια- άφησαν πίσω τους 40 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου