LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Βουβά, εξαιτίας της δραματικής έλλειψης προσωπικού, παραμένουν κτήρια των Αστυνομικών Σταθμών σε περιφερειακούς δήμους της Μαγνησίας. Κτήρια, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κλειδώσει σιωπηρά, αφού μετά βίας για ένα ή δύο μήνες συνολικά όλο το χρόνο θα παρουσιαστεί αστυνομικός για γραφειοκρατικές κυρίως διαδικασίες.
Για τους αστυνομικούς σταθμούς-φαντάσματα και τους υπόλοιπους που λειτουργούν με ωράριο δημοσίων υπηρεσιών, ποσά δαπανώνται για την ενοικίασή τους, καθώς δεν έχουν ιδιόκτητα κτήρια.
Όπως για τον αστυνομικό σταθμό Τρικερίου, ο οποίος αν και δεν έχει προσωπικό, συνεχίζει κάθε μήνα να καταβάλλεται ενοίκιο.
Στα Λεχώνια, την Τσαγκαράδα, τα Κανάλια, τον Πτελεό, τη Σούρπη οι Αστυνομικοί Σταθμοί ανοίγουν στις 7:30 το πρωί  και κλείνουν στις 3 το μεσημέρι.

Οι οκτώ από τους συνολικά 13 Αστυνομικούς Σταθμούς στη Μαγνησία δε διαθέτουν ιδιόκτητα κτήρια και κάθε χρόνο δαπανάται σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενοικίαση των χώρων στέγασής τους.
Κτήρια ενοικιάζονται για τις αστυνομικές υπηρεσίες στην Αγριά, την Αργαλαστή, το Τρίκερι, την Τσαγκαράδα, τη Ζαγορά, τα Κανάλια, τον Πτελεό και την Σούρπη.
Οι συνδικαλιστές της τοπικής αστυνομίας προτείνουν τη δημιουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος για το Ανατολικό και Νότιο Πήλιο, ένα στο Βελεστίνο, ένα στον Αλμυρό και ένα στη Ζαγορά, λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών χαρακτηριστικών, καθώς και των τριών στα νησιά των Σποράδων.
Τα υπόλοιπα ορεινά χωριά, όπως Πορταριά και Μακρινίτσα προτείνεται να συνεχίζουν να υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, το οποίο σύντομα θα μεταστεγαστεί στο κτήριο της Ανακασιάς, μετά από ανακατασκευή.
Δίχως νέα ανακατανομή και ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας διπλές περιπολίες αστυνομικών σε κάθε βάρδια είναι αδύνατο να γίνουν, ενώ δίχως περιπολίες δεν νοείται αστυνόμευση.

Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου