LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΣΩΣΤΕ ............ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην ιστοσελίδα euobserver.com υπάρχει άλλη μια δυσμενή αναφορά για την Ελλάδα. Η εικόνα που συνοδεύει την είδηση, σοκάρει και κατηγορεί την Ελλάδα ότι φυλακίζει τα παιδιά-μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας ασυνόδευτα.

Η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία από την Διεθνή Αμνηστεία κρατάει για μέρες φυλακισμένα τα παιδιά, σε απάνθρωπες συνθήκες και αυτά αντιδρούν είτε με απεργία πείνας, είτε προσπαθούν να αυτοκτονήσουν. Οι συνθήκες συμπληρώνει είναι τόσο άθλιες, που οδηγούν τις αγαθές ψυχές αυτών των μικρών πλασμάτων να σκεφτούν την χειρότερη διέξοδο: την αυτοκτονία.
Αναφέρεται επίσης, ότι αν και η χώρα μας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και λόγω των οικονομικών της προβλημάτων και λόγω του ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης, δέχεται τόσους μετανάστες, ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παρακράτηση αυτών των παιδιών για πολύ καιρό και σε αυτές τις αποτρόπαιες συνθήκες.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας στις Βρυξέλλες, η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα για να βελτιώσει την κατάσταση. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα σε βασική νομική βοήθεια και στην ανθρώπινη μεταχείριση όταν φτάνει σε μία ευρωπαϊκή χώρα.
Είναι εντυπωσιακό ότι η Ελλάδα παραβιάζει τόσο τους ευρωπαϊκούς κανόνες όσο και διεθνείς. Μάλιστα στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών, μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα, αναφέρεται ότι τα ασυνόδευτα παιδιά δεν θα πρέπει να παρακρατούνται και θα πρέπει να τους παρέχεται ειδική προστασία και βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου